31 May, 2007

JGN BELAJAR DENGAN WAHHABI kerana..


Assalamualaikum..

Oleh: abu_syafiq

Saudaraku seislam.
Kepada Sesiapa yg mendapat tawaran atau terfikir mahu menghantar anaknya atau saudaranya atau dirinya atau sesiapa sahaja ke negara yang mengajara ajaran Wahhabi saya dengan ini menasiahatkan demi kemajuan islam sejagat agar jangan lakukan!

Jangan hantar anak anda belajar dinegara Wahhabi.!

Jangan hantar saudara anda belajar di
negara Wahhabi! jangan dan jangan!

Kecuali mereka yang hendak dihantarkan itu telah mempunyai maklumat tentang bahayanya
ajaran Wahhabi ini dan tahu serta sedar dan pasti akan menghindarkan diri dari ‘termakan’ dengan ajakan ajaran Wahhabiyah!

Ini kerana Wahhabi mengajar anak anda mengkafirkan anda, mengkafirkan umat islam lain dan mengkafirkan pejuang islam termasuk Imam Nawawi, Imam Ibnu hajar Asqolani, Sultan Solahuddin Al Ayyubi pun tak terlepas dari dikafirkan oleh golongan Wahhabi ini serta ulama-ulama islam yang lain turut di bid’ahkan dan dicela oleh Wahhabi.

Sekiranya anda menghantar anak anda belajar dengan Wahhabi dalam keadaan mereka jahil
perihal bahaya Wahhabi maka lihatlah nanti natijahnya anak anda akan pulang dalam keadaan membid’ahkan dan mengkafirkan umat islam termasuk anda yang menghantarnya belajar
disana!.

Ini bukan satu fitnah tapi lihat lah dalam Buku Teks Rasmi yang diajar disetiap sekolah ditempat Wahhabi jelas mengajar kanak-kanak kecil lagi mengkafirkan serta membid’ahkan umat islam. Buktinya:


Buku tersebut merupakan Buku Teks Rasmi mereka pada matapelajaran Tauhid yang diajar oleh Wahhabi di kelas peringkat Menengah iaitu Thanawi ( di ajar sejak pelajar itu di peringkat satu thanawii lagi) Wahhabi mendidik kononnya Ahli Sunnah Wal Jamaah antaranya iaitu Al-Asyairoh dan Al-Maturidiyah adalah golongan KAFIR menafikan sifat-sifat dan nama-nama Allah…Ini lah dakwaan Wahhabi.
DAN WAHHABI TERAPKAN IANYA KEPADA ANAK-ANAK KECIL LAGI SECARA
RASMI DARI MEREKA!

AWAS!
WAHHABI MENGAJAR ANAK ANDA MENGKAFIRKAN SEMUA UMAT ISLAM
TERMASUK………. ANDA!


Wallahu musta'aan.

3 comments:

anas said...

Setahu saya wahabi tdk seperti itu.
Yg dimaksudkan teks itu adl koreksi thd manhaj Al-Asy'ariyah dan Al-Maturudiyah. Klo seandainya Wahabi mengkafirkan Imam Nawawi dan Ibnu Hajar Al-Asqolani rohimahumulloh tentu tdk akan diajarkan kitab Riyadush Sholihin, Kitab Fathul Bariiy dan karangan2 kedua Imam Ahlussunnah ini. Jangan tergesa-gesa wahai saudaraku dan berhati-hatilah menghukumi seorang muslim. Fitnah itu perkara yg besar. Apa yg anda tulis akan dipertanggungjwabkan. Ada buku bagus ttg koreksi aqidah Ibnu Hajar AlAsqolani oleh Sy.Muqbil. Bacalah..., dan renungkan? apakah tuduhan anda benar atau salah

Tuan Rumah said...

abu_syafiq menjawab:
Wahhabi lebih teruk dari apa yg anda sangkakan dan apa yg anda lihat apa yg dipaparkan.Lihat BUKTI dari kitab Wahhabi sendiri mengkafirkan dengan mengeluarkan imam nanawi dan imam ibnu hajar alasqolani dari akidah ahli sunnah wal jamaah :
(http://abusyafiq.blogspot.com/2007/05/imam-nawawi-ibnu-hajar-pun-kafir.html#links).

Anda boleh lihat juga bagaimana Wahhabi menyesatkan dan mengkafirkan Imam Hasan Albanna di web Wahhabi sendiri :
(http://www.almanhaj.or.id/content/1653/slash/0

Kami tidak berdusta mahupun memfitnah tapi ini kenyataan berdasarkan FAKTA!.

Mengenai Wahhabi pun mengajar kitab Imam Nawawi Riyadus Solihien dan kitrab Ibnu hajar iaitu Fathul Bari. Wahhabi mengajarnya atas dasar taqiyyah iaitu pendekatan utk menukar akidah umat islam yg sejati kepada akidah yahudi iaitu Allah Duduk.
Samalah seperti Wahhabi mengaku sebagai Salafi. Sebenarnya Wahhabi bukan salafi tetapi hakikatnya mereka adalah yahudi kerana berakidah Allah Duduk.

deedee said...

Assalamualaikum,
saya nak tahu, macam mana dengan Institut Pengajian Islam Perlis? Adakah wahhabi juga menular di sini. Saya bercadang menghantar adik saya ke sini untuk pengajian Pra-STAM kerana dia tiada pengetahuan Arab yang kuat. Minta pandangan anda segera.


Klik Gambar Untuk Cepat

APA ITU WAHABI SEBENARNYA ?

AKIDAH ISLAM

AKIDAH ISLAM
INILAH AKIDAH ISLAM YANG RIWAYATKAN OLEH IMAM MUSLIM DALAM SOHIHNYA

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI
Pakar Ilmu Hadith Zaman Kini Adalah Seorang Ulama Yang Beraliran Ahli Sunnah Wal Jama'ah Iaitu Al-Muhaddith Syeikh Abdullah Al-Harari. Wahhabi Yang Memusuhi Islam Dan Wahhabi Yang Membawa Ajaran Mujassimah Sangat Benci Terhadap Semua Ulama Islam Dan Mengkafirkan Umat Islam

Syeikh Abdullah Al-Harari

  • http://www.youtube.com/watch?v=3XfsIPzC4S8&NR=1

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY
Beliau merupakan ulama ASWJ yg dikafirkan oleh Wahhabi. Beliau mengajar di Masjid Al-Haram Mekah di Bab As-Salam mengenai ilmu aqidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah. Kemudian beliau dihalau oleh Wahhabi dan dimaki oleh Wahhabi sebagai Thogout Babis Salam. Wahhabi adalah Yahudi dan pembunuh ulama Islam.

Blog Ini Telah Mencecah Lebih 1 Juta Pengunjung Dalam Masa 10 Bulan Dari Pembukaan

Min Aina Yanzuruna Ilaina?