25 June, 2007

Bukti Ajaran Sesat Wahhabiyah ( BERFAKTA BENAR)


Bagaimana Wajah-wajah Ahli Neraka?Mungkin ade sesetengah wahhabi yg berkata kpd anda…:

“ Siapa Wahhabi?Wahabi tu ape?Skit2 wahhabi…tahu ke ape wahhabi tu?? Tak betullah kata ajaran yg dibawa oleh Muhammad bin abdul wahhab itu wahhabi!!!.ape kena mengena Muhammad bin abdul wahhab dan pengikutnya dgn Wahhab!!i.mana ada mazhab wahhabi!!! Mana ada gerakan wahhabi!!! Tidak ada yg bergelar wahhabi!!.tidak bentul dari segi bahasa bahawa pengiktu Muhammad bin abudl wahhab di gelar WAHHABI..kalau ada pun bukan wahhabi tapi namakanlah Muhammady..!!!”.

Dan berbagai-bagai lagi ayat penafian bahawa mrk adalah puak wahhabi setelah kesesatan mrk jelas tertera dan nyata dalam karangan,ceramah,article mrk.Ketahuilah sebenarnya tok2 ketua wahhabi sendiri mengaku mrk adalah puak wahhabi.

Cuma sejak akhir2 ini setelah ternyata kesesatan mrk mulalah mrk menyorok-nyorok sepeti kebiasaan golongan yahudi.Sehingga ada diantara pembesar dan penyampai ajaran wahhabi di Malaysia skrg ini menulis artikel kononnya dia bukan wahhabi pula…
“saya bukan wahhabi” dan sebagainya.Padahal jelas dlm penulisan dan ceramahnya menyebarkan aqidah wahhabi yg kufur menyatakan ALLAH DUDUK DI ATAS ARASH (seperti Mohd Asri Zainul Abidin)
Ini merupakan aqidah yahudi.Begitu juga jelas dlm kaset2 ceramahnya mengkafirkan sesiapa sahaja yg bertawassul.Serta amat nampak fahaman yg dibawa adalah fahaman WAHHABIYYAH.
Setelah diketahui umum bhw dia adalah wahhabi mulalah dia menulis ( KATAKAN TIDAK PADA WAHHABI).

Sahabat sekalian..Dianatara dalil yg menunjukkan gerakan dan ajaran wahhabi ini diakui kewujudannya oleh ketua2 mrk sendiri. sila rujuk kitab yg mrk sendiri edarkan didlm b.arab berjudul :
“Assheikh Muhammad Bin Abdul Wahhab Aqidahnya Dan Dakwahnya”.
Ditulis oleh Seorang ulamak besar mrk di Qatar bernama Ahmad Ibn Al Butomy Al bin Ali, yg mana kitab ini telah dicetak syarikat cetakan Aljazirah bawah tahqiq Abdul Aziz Bin Baz cetakan kedua pd tahun 1393 yg jelas ternyata didlmnya :
Telah mampu puak WAHHABIYYUN mendirikan daulah mengikut asas-asas ALWAHHABIYYAH”.
Dan dinyatakan juga didlmnya bahawa : “Seluruh ajaran agama islam adalah mengikut AL-MAZHAB AL-WAHHABI”.

Dan ketahuilah bahawa dalam segi bahasa arab adalah dibenarkan nama pengikut satu ajaran tertentu disandarkan kepada nama yg terkenal dalam keluarga si pengasas.

Wassalam.

No comments:


Klik Gambar Untuk Cepat

APA ITU WAHABI SEBENARNYA ?

AKIDAH ISLAM

AKIDAH ISLAM
INILAH AKIDAH ISLAM YANG RIWAYATKAN OLEH IMAM MUSLIM DALAM SOHIHNYA

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI
Pakar Ilmu Hadith Zaman Kini Adalah Seorang Ulama Yang Beraliran Ahli Sunnah Wal Jama'ah Iaitu Al-Muhaddith Syeikh Abdullah Al-Harari. Wahhabi Yang Memusuhi Islam Dan Wahhabi Yang Membawa Ajaran Mujassimah Sangat Benci Terhadap Semua Ulama Islam Dan Mengkafirkan Umat Islam

Syeikh Abdullah Al-Harari

  • http://www.youtube.com/watch?v=3XfsIPzC4S8&NR=1

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY
Beliau merupakan ulama ASWJ yg dikafirkan oleh Wahhabi. Beliau mengajar di Masjid Al-Haram Mekah di Bab As-Salam mengenai ilmu aqidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah. Kemudian beliau dihalau oleh Wahhabi dan dimaki oleh Wahhabi sebagai Thogout Babis Salam. Wahhabi adalah Yahudi dan pembunuh ulama Islam.

Blog Ini Telah Mencecah Lebih 1 Juta Pengunjung Dalam Masa 10 Bulan Dari Pembukaan

Min Aina Yanzuruna Ilaina?