31 August, 2007

TUANKU MIZAN SESAT DISISI WAHHABI?
AGONG DAN PM MALAYSIA ADALAH AHLI NERAKA
DISISI WAHHABI

Telah menjadi satu kewajiban membenteras ajaran Tajsim Wahhabi yang menyembah jisim khayalan mereka kononnya duduk di atas Arasy.
Wahhabi turut mengkafirkan serta membid’ahkan habis-habisan segala amalan yang dilakukan oleh Yang Dipertua Agong Malaysia kerana kerap mengadakan majlis tahlil dan yang terbaru majlis tahlil sempena Hari Kemerdekaan Malaysia kali ke-50 di Masjid Negara pada 29 Ogos 2007.

Amalan majlis tahlil yang dilakukan oleh Tuanku Mizan Zainal Abidin tersebut hakikatnya adalah berpaksikan serta berdalilkan ayat-ayat Al-Quran dan Hadith Nabawi secara umum( Rujuk Surah Al-Imran ayat 191, Al-Baqarah ayat 152, Al-Ahzab ayat 35, 41, 42 dan Hadith Nabi riwayat Bukhari nom 6408, riwayat Muslim nom 6780, riwayat Tirmizi nom 3600).

Selain itu amalan tersebut tidak bercanggah dengan Al-Quran dan Al-Hadith walaupun secara spesifiknya tidak dilakukan oleh Nabi Muhmmad dan bukan kesemua yang tidak dilakukan oleh Nabi itu adalah dicela bahkan banyak perkara yang tidak dilakukan oleh Nabi Muhammad tetapi dilakukan oleh umatnya seperti solat terawih berjemaah seluruh malam bulan Ramadhan dan mengkhatamkan bacaan Al-Quran di dalamnya seperti yang berlaku di Masjid Al-Haram Mekah Al-Mukarramah.
Perkara tersebut tidak dilakukan oleh Nabi Muhammad akan tetapi ianya amat baik kerana ada dalil yang mengharuskannya serta ianya tidak bercanggah dengan agama Islam.
Inilah antara bukti bahawa bukan semua perkara agama seperti majlis tahlil yang tidak dilakukan oleh Nabi adalah bid’ah sesat, bahkan majlis tersebut dapat membantu umat islam duduk di majlis keberkatan daripada berada ditempat maksiat seperti majlis ajaran sesat Wahhabi dan lain-lain.

Demikian ringkas kejelasan dalil bahawa amalan majlis tahlil adalah diharuskan.
Malangnya Wahhabi menghukum sesat terhadap amalan majlis tahlil seperti yang dilakukan oleh Yang di-Pertua Agong Malaysia Tuanku Mizan Zainal Abidin, Perdana Menteri Malaysia Dato’ Seri Abdullah Ahmad Badawi , Tim. Perdana Menteri Najib Tun Razak dan lain-lain pemimpin termasuk orang agamawan.
Ianya berpunca daripada penolakan Wahhabi terhadap fahaman ayat Al-Quran dan Hadith Nabi sehingga Wahhabi menghukum terus terhadap pengamalan majlis tahlil sebagai pembuat bid’ah yang sesat dan akan dihumban ke dalam neraka dan itulah seruan utama Wahhabi:
(‘pengamal majlis tahlil adalah pembuat bid’ah sesat dan dihumban dalam neraka’).

Antara Wahhabi di Malaysia yang jelas menyatakan kesesatan majlis tahlil seperti yang dilakukan Tuanku Mizan Zainal Abidin dan Abdullah Ahmad Badawi adalah:
1- Pengerak Persatuan An-Nida
2- Mohd Asri Zainul Abidin
3- Rasul Dahri
4- Abdullah Yasin
5- Radhi Abdullah
Dan pelbagai lagi dari Wahhabi yang menyebarkan ajaran mereka di Malaysia ini samaada yang mengaku atau malu termasuk warganegara asing seperti India, Bangladesh, Indonesia dan lain-lain.

Untuk mengetahui siapa lagi yang menyebarkan ajaran sesat Wahhabi di Malaysia ini, sila rujuk mereka yang mengkaji perkara ini secara ilmiah dan terbuka
* Peringatan: Setiap kajian dan penjelasan yang anda terima hendaklah dinilai secara telus dan teliti serta ilmiah bersama semangat mempertahankan agama Islam.

Sesungguhnya penghukuman sesat oleh Wahhabi terhadap majlis tahlil seperti yang dilakukan oleh Tuanku Mizan dan Dato’ Seri Abdullah Badawi adalah satu penghinaan, pemburukan, pengkucar-kaciran dan pendustaan terhadap agama Islam.

Semoga pimpinan Tuanku Mizan Zainal Abidin sebagai Yang Di-Pertua Agong Malaysia diberi ‘inayah oleh Allah juga kekuatan bagi membanteras ajaran Wahhabi yang menghukum sesat semua rakyat jelata dan baginda.

No comments:


Klik Gambar Untuk Cepat

APA ITU WAHABI SEBENARNYA ?

AKIDAH ISLAM

AKIDAH ISLAM
INILAH AKIDAH ISLAM YANG RIWAYATKAN OLEH IMAM MUSLIM DALAM SOHIHNYA

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI
Pakar Ilmu Hadith Zaman Kini Adalah Seorang Ulama Yang Beraliran Ahli Sunnah Wal Jama'ah Iaitu Al-Muhaddith Syeikh Abdullah Al-Harari. Wahhabi Yang Memusuhi Islam Dan Wahhabi Yang Membawa Ajaran Mujassimah Sangat Benci Terhadap Semua Ulama Islam Dan Mengkafirkan Umat Islam

Syeikh Abdullah Al-Harari

  • http://www.youtube.com/watch?v=3XfsIPzC4S8&NR=1

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY
Beliau merupakan ulama ASWJ yg dikafirkan oleh Wahhabi. Beliau mengajar di Masjid Al-Haram Mekah di Bab As-Salam mengenai ilmu aqidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah. Kemudian beliau dihalau oleh Wahhabi dan dimaki oleh Wahhabi sebagai Thogout Babis Salam. Wahhabi adalah Yahudi dan pembunuh ulama Islam.

Blog Ini Telah Mencecah Lebih 1 Juta Pengunjung Dalam Masa 10 Bulan Dari Pembukaan

Min Aina Yanzuruna Ilaina?