14 January, 2008

FATWA MUFTI JOHOR ISU WAHHABI


Disusun oleh: Abu Syafiq ( 006-012-2850578 )

Dato' Syed Alwe bin Tahir Al-Hadad
Mufti Johor ( 1934 – 1941 ) ( 1947 – 1961 .

Beliau menyifatkan kaum muda ( Wahhabi ) sebagai :-
1-Berdakwah mengikut cara Al-Khawarij.
2-Suka mengunakan cara ahli Bid'ah.
3-Tolak ulama feqah dan Imam-iman mazhab 4.
4-Menolak tahlil,talqin dan selainnya dari amalan yang ada dalil.
5-macam-macam lagi perangai buruk Wahhabi dibongkarkan, sila baca fatwa berkenaaan yang telah di scan di atas, Dato' Mufti turut menolak ajaran Wahhabi ini habis-habisan dek kerana menyimpang dari Al-Quran dan Hadith yang sohih.


Saya ( Abu Syafiq ) katakan:
Sesungguhnya dakyah Wahhabi telah mula meresap semenjak beberapa tahun terdahulu bertitik tolak dari agenda Yahudi yang tidak dapat masuk ke tanah melayu seperti mereka rampas tanah Palestin lantas Wahhabilah petugas utama yang dihantar oleh Yahudi secara automatikal bagi menyebarkan ajaran TAJSIM Wahhabi dalam masyarakat melayu.

Kerana itu kita dapati dalam kajian bahawa akidah Wahhabi tidak tumpah bahkan amat mirip kepada aqidah Yahudi walaupun mereka mendakwa gunakan Hadith atau ayat Allah, ini semua adalah putaran maksud nas yang merupakan tugas agen-agen Yahudi bertopengkan nama Salaf tetapi hakikatnya mereka adalah pengkhianat agama.

www.abu-syafiq.blogspot.com

1 comment:

ahli said...

Betul syeikh, sebagai anak jati johor ana sgt berbangga krn ada mufti sehebat Dato'Syed Alwe bin Tahir Al-Hadad. Namun yg menyedihkan ana adalah berkenaan dgn mufti yg skang nie, nampak mcm kuat menentang wahabbi, tp unsur wahabbi dah masuk kedlm kitab2 dan buku2 skolah agama kerajaan negeri johor pun x tahu. Menentang secara membabi-buta, malah tak tahu pun apa yg perlu ditentang. Kalau x percaya lihat kitab2 skolah agama kerajaan negeri johor yg dulunya mengajar kitab2 muktabar seperti risalah tauhid, idaman penuntut dan matlaulbadrain wa majmaul bahrin, kitab2 baru penuh dgn akidah wahabbi spt rububiyyah, uluhiyyah dan asma wa sifat. siap mengharamkan sifat 20 dan bertawassul lg. Astagfirullah. Selamat anak2 johor drp menjadi kafir wahabbi, takut mereka mati dlm keadaan tak beriman. Tolonglah kami wahai pencinta2 Ahli Sunnah Wal Jamaah Al-Assyairah Wal Maturudiah


Klik Gambar Untuk Cepat

APA ITU WAHABI SEBENARNYA ?

AKIDAH ISLAM

AKIDAH ISLAM
INILAH AKIDAH ISLAM YANG RIWAYATKAN OLEH IMAM MUSLIM DALAM SOHIHNYA

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI
Pakar Ilmu Hadith Zaman Kini Adalah Seorang Ulama Yang Beraliran Ahli Sunnah Wal Jama'ah Iaitu Al-Muhaddith Syeikh Abdullah Al-Harari. Wahhabi Yang Memusuhi Islam Dan Wahhabi Yang Membawa Ajaran Mujassimah Sangat Benci Terhadap Semua Ulama Islam Dan Mengkafirkan Umat Islam

Syeikh Abdullah Al-Harari

  • http://www.youtube.com/watch?v=3XfsIPzC4S8&NR=1

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY
Beliau merupakan ulama ASWJ yg dikafirkan oleh Wahhabi. Beliau mengajar di Masjid Al-Haram Mekah di Bab As-Salam mengenai ilmu aqidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah. Kemudian beliau dihalau oleh Wahhabi dan dimaki oleh Wahhabi sebagai Thogout Babis Salam. Wahhabi adalah Yahudi dan pembunuh ulama Islam.

Blog Ini Telah Mencecah Lebih 1 Juta Pengunjung Dalam Masa 10 Bulan Dari Pembukaan

Min Aina Yanzuruna Ilaina?