15 January, 2008

KESEMUA WAHHABI YANG KAFIR BERAKIDAH " ALLAH ITU JISIM ". ini buktinya...Oleh:Abu Syafiq 012-2850578

KESEMUA WAHHABI YANG KAFIR BERAKIDAH SESAT KONONNYA
' ALLAH ITU ADALAH JISIM '.

Ketahuilah bahawa Wahhabi yang tidak menyerang Yahudi sebaliknya membunuh dan menyesatkan umat Islam, mereka ini hakikatnya berfahaman TAJSIM iaitu menjisimkan Allah sedangkan Imam Syafie telah mengkafirkan golongan ini sebelum terbitnya dakyah Wahhabiyah di tanah arab lagi ( rujuk Asbah Wal Nazoir m/s442).
Ini kerana Mujassimah yang asal telahpun wujud sejak dahulu lagi dan Wahhabilah penyambung kerja dan tugas Iblis bertopengkan nama Salaf ini.

BUKTI WAHHABI BERAKIDAH TAJSIM ( WAHHABI KATA ' ALLAH ITU JISIM ' ).
Dalam buku Wahhabi yg telah di scan di atas tadi, kita dapati amat jelas akidah mereka Allah itu adalah Jisim.
Dan tidak ada manfaat mengatakan jisim Allah tidak serupa dengan makhlukNya kerana Allah tidak pernah pun menyatakan diriNya Jisim dan Nabi Muhammad turut tidak pernah bersabda Allah itu Jisim.Wallahi tidak terdapat satu hadith pun yg mengatakan sedemikian.
Tetapi diada-adakan oleh Wahhabi dan ini juga menjelaskan bahwa Wahhabi adalah AHLI BID'AH HAKIKI dizaman terkini.

Dalam kitab Wahhabi tersebut yang digunapakai oleh kesemua Wahhabi di Malaysia sebagai pegangan dan kepercayaan karut mereka ianya telah pun dibentang sebagai kertas kerja dalam satu seminar yang dianjurkan di PERLIS bawah kelolaan Perlis Darul Sunnah Sayyiah. Perkara tersebut telah dinyatakan sendiri dalam buku tersebut dan diakui oleh mereka (Wahhabi) sebagai BAGUS!.

KENYATAAN AKIDAH WAHHABI : " JISIM ALLAH ". Rujuk kitab Wahhabi tersebut yang telah di scan di atas berjudul Koleksi Kuliah-Kuliah Akidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Menurut Manhaj Salaf As-Soleh m/s 130.

Wahhabi pendusta atas nama Salaf! Tidak ada seorang pun ulama Salaf Soleh yang sebenar mengatakan Allah itu Jisim dan tidak wujud langsung perkataan ZAT diertikan dengan JISIM.
Wahhabi pendusta dan pengkhianat warisan ilmu Islam!
semoga Allah memberi hidayah iman sebelum depa mati dan menghancurkan mereka yang berdegil. amin ya Robbal 'alamien.

wassalam.

www.abu-syafiq.blogspot.com

No comments:


Klik Gambar Untuk Cepat

APA ITU WAHABI SEBENARNYA ?

AKIDAH ISLAM

AKIDAH ISLAM
INILAH AKIDAH ISLAM YANG RIWAYATKAN OLEH IMAM MUSLIM DALAM SOHIHNYA

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI
Pakar Ilmu Hadith Zaman Kini Adalah Seorang Ulama Yang Beraliran Ahli Sunnah Wal Jama'ah Iaitu Al-Muhaddith Syeikh Abdullah Al-Harari. Wahhabi Yang Memusuhi Islam Dan Wahhabi Yang Membawa Ajaran Mujassimah Sangat Benci Terhadap Semua Ulama Islam Dan Mengkafirkan Umat Islam

Syeikh Abdullah Al-Harari

  • http://www.youtube.com/watch?v=3XfsIPzC4S8&NR=1

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY
Beliau merupakan ulama ASWJ yg dikafirkan oleh Wahhabi. Beliau mengajar di Masjid Al-Haram Mekah di Bab As-Salam mengenai ilmu aqidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah. Kemudian beliau dihalau oleh Wahhabi dan dimaki oleh Wahhabi sebagai Thogout Babis Salam. Wahhabi adalah Yahudi dan pembunuh ulama Islam.

Blog Ini Telah Mencecah Lebih 1 Juta Pengunjung Dalam Masa 10 Bulan Dari Pembukaan

Min Aina Yanzuruna Ilaina?