11 February, 2008

Mohd Asri ( PENDAKWAH WAHHABI TEGAR )
>
MUFTI KANAK-KANAK WAHHABI DI MALAYSIA ASRI AL-MUTAZABZIB

NAMA: Mohd Asri Bin Abdul Talib ( Telah menukar nama bapanya Kepada Zainul Abidin walaupun pernah mengharamkan penukaran nama bapa tetapi dia sendiri buat perkara yang dia sendiri haramkan)

TEMPAT& TARIKH LAHIR: Penang. Pada 1.1.1971
PENDIDIKAN: Kolej Islam Klang. Dikatakan pernah ditegur dan dinasihati oleh gurunya sendiri iaitu Datin Aminah agar tidak membawa fahaman Wahhabi tetapi Asri mengutuk & memperlekehkan ustazahnya itu sebagai tukang karut.
STATUS: Pendakwah Unit Dakwah Wahhabi Di Malaysia Yang Di Sponsor Oleh Negara Asing.
KES: Dikatakan pernah terlibat dengan pelbagai kes yang amat memalukan dan menjijikkan.

KESALAHAN BESAR DALAM AQIDAH:
- Menyandarkan Perbuatan Syirik Kepada Para Nabi.
- Menyamakan Wajah Islam Dengan Kristian.
- Berakidah Allah Duduk.
- Menghina Nabi Ibrahim Sebagai Watak Orang Jahil Tentang Tuhan.
- Mengkafirkan Umat Islam (Tawassul)
- Mempertahankan Orang Kafir Atheis Sebagai Beriman&Bertauhid Kepada Allah.
- Mendakwa Orang Kristian Bertauhid dan Beriman kepada Allah.
- Menghina Ilmu Aqidah Islam.
- Memperlekehkan Hukum Murtad.
- Mengkafirkan Ulama Islam Dengan Menyifatkan Sebagai Khawarij.
- Banyak lagi…

KESALAHAN BESAR DALAM FEQAH:
- Mendakwa Orang Buat Bid’ah Sesat Pun Dapat Pahala.
- Dakwa Pakai Serban Bukan Sunnah.
- Menghukum Sambutan Maulid Nabi Sebagai Sesat.
- Mengharamkan Sebutan Nama Nabi Atau Wali.
- Melakukan Perkara Yang Dirinya Sendiri Haramkan..
- Banyak lagi…

KES-KES LAIN:
- Tidak Amanah Dalam Menyunting Kitab Al-Ibanah.
- Memalsukan Kenyataan Aqidah Imam Syafie Dalam Seminar-seminar.
- Mengakui Telinga Dan Mulut Adalah Sifat Allah.
- Banyak lagi…

* Rujuk: www.drmaza.com

____________________________________

Klik Pada Gambar Untuk Besarkan BUKTI

Mohd Asri Wahhabi mencanangkan kepada umum bahawa dia memperolehi Ijazah Sarjana Muda (B.A) Bahasa Arab/SYARIAH.
Penambahan oleh Mohd Asri perkataan SYARIAH pada Ijazah Sarjana Muda tersebut adalah pembohongan yang nyata berdasarkan dari sijil yang dia paparkan sendiri.


(klik pada gambar untuk besarkan)

Mari kita lihat/kaji.
1- Dengan jelas lagi bersuluh bahawa sijil Ijazah Sarjana Muda dari Universiti Jordan tersebut tertulis yang bermaksud IJAZAH SARJANA MUDA SASTERA dan...sama sekali bukan IJAZAH SARJANA MUDA BAHASA ARAB/ SYARIAH seperti yang didakwa/dicanang oleh Mohd Asri.
Disinilah yang dipertikaikan oleh ramai para ustaz bekas penuntut di Jordan. Apa yang sering didakwa Mohd Asri bahawa dirinya mempunyai B.A Ijazah Sarjana Muda dalam B.Arab danSYARIAH adalah suatu pembohongan jelas. Sebenarnya Ijazah Sarjana Muda (B.A) tersebut adalah hanya pada SASTERA.

Mari lihat biodata Mohd Asri yang dia sendiri catatkan mengenai pendidikannya dilaman internetnya sendiri;

PENDIDIKAN FORMAL:
  • Sek Men Agama Al-Irsyad, S. Perai, P.Pinang
  • Kolej Islam Klang
  1. B.A (hons) B. Arab/Syariah University Of Jordan

(klik pada gambar untuk besarkan)

Perhatikan pada dakwaan/pengakuan Mohd Asri sendiri bahawa dia mempunyai Ijazah Sarjana Muda (BA hons) B.Arab/SYARIAH. !

Sekarang kita tanya pula mereka yang lebih berautoriti menterjemah sijil Ijazah Sarjana Muda tersebut iaitu Institut Terjemahan Negara dan terjemahan dari Institut Terjemahan Negara adalah seperti berikut;


(klik pada gambar untuk besarkan)

Amat jelas terjemahan sijil Ijazah Sarjana Muda (B.A) tersebut adalah pada SASTERA dan sama sekali BUKAN sijil Ijazah Sarjana Muda B.Arab/SYARIAH seperti yang dicanang oleh Mohd Asri.

Dengan ini pembaca Yang Arif dapat menilai pembohongan tokoh Wahhabi Mohd Asri ini bukan sahaja pada fakta agama tetapi jua pada sijilnya sendiri.

2- Sepekara lagi, pada isu sijil Asri ini juga, jika pembaca budiman Yang Arif amati secara terperinci dan fokus maka seseorang yang teliti akan nampak secara jelas pembohongan tokoh Wahhabi Mohd Asri dalam isu sijil ini.

Bagaimana? ok! Mari kita teliti dan amati lagi.
Mohd Asri tokoh Wahhabi ini beria-ria dan bersungguh benar memanggil wartawan dan seluruh alam untuk melihat dan menayangkan sijil dan secara terang Mohd Asri BIN Zainul Abidin mendakwa sijil yang ditayangnya itu adalah sijil miliknya. Cukup BANGGA Mohd Asri BIN Zainul Abidin merakamkannya dengan video dan dipaparkan gambar sijil tersebut.


(sila perhatikan molek-molek pada nama pemilik sijil tersebut)PERSOALAN dan terkantoi yang melucukan disini adalah ! ;
Sijil yang ditayangkan itu dan didakwa pula oleh tokoh Wahhabi ini (Mohd Asri BIN Zainul Abidin) ia adalah sijil miliknya,
Persoalannya! adakah benar itu sijilnya atau ia sijil orang lain yang bernama Mohd Asri Zainul Abidin BIN Uthman (anak kepada pak Uthman) ?!

Pembaca Yang Arif sekalian boleh melihat dengan jelas pada gambar sijil, video yang ditayangkan oleh Asri sendiri dan juga pada terjemahan sijil tersebut amat JELAS ianya adalah milik seorang lelaki anak kepada Uthman dan bukan anak kepada Zainul Abidin.
Sedangkan pabila kita perhatikan pada nama tokoh Wahhabi ini adalah MOHD ASRI BIN ZAINUL ABIDIN yang mana ayahnya bernama Zainul Abidin dan bukan MOHD ASRI ZAINUL ABIDIN BIN UTHMAN yang ayahnya bernama UTHMAN, manakala yang ditayangkan sijil itu milik seorang lelaki bernama Mohd Asri Zainul Abidin BIN Uthman (iaitu anak kepada pak Uthman).

Alahai...kesiannyalah anak pak Uthman tu sijilnya dicuri oleh Asri Wahhabi ini kemudian Asri Wahhabi ni panggil pula beberapa orang bodoh untuk diperbodohkan lagi tunjuk kononnya itu sijil miliknya. Wahai Asri Wahhabi..tolonglah pulangkan sijil yang kau tayangkan itu kepada pemiliknya yang sebenar iaitu anak kpd Pak Uthman yang nama penuhnya adalah Mohd Asri Zainul Abidin BIN Uthman ! plzzz! Ya! Nama pemilik sijil tersebut hampir mirip dengan nama Asri Wahhabi cuma ia berBINkan orang lain.

Nama kau adalah Mohd Asri BIN Zainul Abidin. Ayah kau bernama Zainul Abidin dan BUKAN UTHMAN seperti dalam sijil yang kau tayang-tayang tu.

Dalam sijil tersebut tertulis ianya adalah milik seorang yang seakan-akan namanya mirip Asri Wahhabi:

محمد عصري زين العابدين بن عثمان
terjemahannya : MOHD ASRI ZAINUL ABIDIN BIN UTHMAN

Dialah pemilik sijil tersebut. Anak kepada pak Uthman itulah pemilik sijil tersebut! dan bukan Asri Wahhabi ini yang namanya wujud seakan-akan nama pemilik asal sijil tersebut.

Lihat nama sebenar Asri Wahhabi ini yang dia sendiri nyatakan dalam laman sesawangnya adalah MOHD ASRI BIN ZAINUL ABIDIN محمد عصري بن زين العابدين ;


lagi;

lagi bukti Asri Wahhabi bernama Mohd Asri BIN Zainul Abidin;
Manakala dalam sijil tersebut adalah nama orang lain iaitu MOHD ASRI ZAINUL ABIDIN BIN UTHMAN
محمد عصري زين العابدين بن عثمان


Sudahkah pembaca Yang Arif faham? saya percaya pembaca yang arif lebih cerdik dari pemalsu sijil ini.

*Percayalah wahai pembaca Yang Arif sekalian ! kemudian kelak Asri Wahhabi ini juga tidak segan silu menyalahkan pula Universiti Jordan yang terkemuka itu.
Mustahil sebuah universiti terkemuka seperti Universiti Jordan SALAH menulis nama pemilik sijil yang dikeluarkannya. Nantikan bayaran yang mahal untuk pembelian sijil atas nama sebenarnya pula.Nantikan Asri Wahhabi ini akan berkata : "Oh! Universiti Jordan TERSILAP tulis nama pada sijilnya" atau nantikan Asri Wahhabi ini memusing/memperbodohkan orang ramai dengan mendakwa: "nama saya ada pelbagai BIN ...BIN itu ...BIN ini...macam-macam adaaa..."

Saya mahu tuan2&puan Yang Arif sekalian mengamati sebenar-benarnya tunjukan sijil dan ayat-ayat Asri Wahhabi yang diperkatakan dalam video di atas dengan bangganya. Kemudian bayangkan/ bezakan dengan kenyataan-kenyataan yang akan keluar dr mulut Wahhabi Asri ini.

Nantikan Asri Wahhabi ini akan menyalah Universiti Jordan dan nantikan juga siapa sebenarnya ayah kepada Asri Wahhabi ini? Wahai Asri Wahhabi..Siapa nama ayah kau??! Abdul Talib?? Zainul Abidin??! atau apa nama sebenar ayah kau? kau ada ayah ke? jika ada apa namanya? Apa nama sebenar ayah kau? UTHMAN ke ZAINUL ABIDIN??

Pembaca sekali pasti teringat satu fatwa yang dikeluarkan oleh Mohd Asri BIN Zainul Abidin ini iaitu dia MENGHARAMKAN seseorang merubah atau menukar nama bapanya. Subhanallah! Allah nak tunjuk! Jika Allah tunjukan keatas Syiah yang menuduh Saidatuna Aisyah isteri nabi melakukan zina ..tub tub..tiba-tiba perkara tersebut berlaku pula dan kembali secara hina kepada mereka iaitu mereka Syiah mengamalkan Mut'ah dan ia adalah zina.
Maka jika Asri Wahhabi ini sering mencari publisiti murahan dengan fatwa entah apa-apanya maka jelas ia terpalit kepada dirinya sendiri. Yang jelas sijil yang ditunjukkan Asri Wahhabi itu BUKAN sijil miliknya sendiri tetapi sijil milik orang lain yang namanya seakan-akan seperti nama Asri Wahhabi ini.

Sekian. Oleh anak pak UTHMAN......."pulangkan sijilku yang kau curi tu...! "

" نحن أنصار دين الله - كفى هذا قيمة "

Tulisan bukti ini dipetik dari: (klik)

____________________________________________PERLIS PALING MISKIN TAPI DUIT ZAKAT TERLALU BANYAK (Pengurusan Zakat Perlis "TeRRBAEiK" Pada Zaman Asri Wahhabi Jadi Mufti Perlis ! Kantoi lagi !)

Melihat statistik kemiskinan di Malaysia. Perlis merupakan antara negeri yang paling tinggi kadar purata kemiskinannya berbanding seluruh negeri-negeri di Malaysia, demikian menurut (RMK-9) projek Wilayah Ekonomi Koridor Utara. Jika anda ke Perlis pasti akan kelihatan pembangunan pesekitarannya juga amat kelu. Peruntukan yang diberikan oleh Perdana Menteri juga amat banyak untuk Perlis tetapi kemana perginya untuk pembangunan sebenar atau disimpan untuk agihan pada 'satu masa kelak'.

Bukti penduduk Perlis paling miskin (klik gambar utk besarkan)


Penduduk Perlis yang berjumlah hanya 200 ribu orang sahaja itu juga terdapat penduduknya yang fakir & miskin tegar dan juga yang murtad keluar dari Islam. Sedangkan pendapatan zakat bagi negeri Perlis hampir RM 40 Juta setahun. Walaupun begitu banyak pendapatan zakat Perlis ia kelihatan tidak diagihkan secara telus. Selain fakir-miskin terdapat juga asnaf-asnaf yang lebih layak juga tidak mendapat perhatian sepenuhnya. Perlis terus menjadi negeri yang tinggi kadar purata kemiskinannya walaupun duit zakat teramatlah banyaknya. Semua ini juga berlaku ketika Asri Wahhabi dan Juanda Jaya menjadi mufti Perlis.

Zakat Perlis hampir RM 40 Juta setahun (klik gambar utk besar)

MUFTI-MUFTI PERLIS MAKAN DUIT ZAKAT & BEKAS MB PERLIS SEKAT ZAKAT BIASISWA PELAJAR BAITULMAL PERLIS

Walaupun penduduk Perlis ramai yang miskin berdasarkan pengakuan Rancangan Malaysia Kesembilan tadi. Duit zakat Perlis yang banyak kelihatan tidak diagihkan secara amanah sehingga ada rakyat Perlis yang murtad. Kemana perginya pembelanjaan duit zakat Perlis yang banyak itu. Mari kita rungkai...;

Ketika Mohd Asri Wahhabi menjadi Mufti Perlis dia bersama Mufti Perlis sekarang Juanda Jaya dan bekas MB Perlis Shahidan Kassim dikatakan mengunakan duit BaitulMal Perlis untuk mengadakan dan menganjurkan program menyebarkan fahaman yang didakwa mereka kononnya sebagai Sunnah / Salaf. Program yang menggunakan duit zakat Perlis itu bukan sahaja digunakan di Perlis tetapi wang kumpulan zakat di BaitulMal Perlis tersebut turut dipergunakan untuk program yang didakwa mereka Sunnah/Salaf di luar negara (Ogos 2007).
(klik pada gambar utk besarkan)Asri Wahhabi ketika menjadi Mufti Perlis bersama Juanda Jaya Mufti Perlis sekarang dan geng-geng mereka (Wahhabi) menganjurkan seminar LUAR NEGARA selama beberapa hari (ogos 2007) sambil diselitkan dakyah fahaman Wahhabi mereka menggunakan wang zakat BaitulMal Perlis. Program itu dianjurkan oleh BaitulMal Perlis berdasarkan pengakuan rasmi berbukti pemimpin-pemimpin besar Perlis sendiri

Jika mereka mengatakan ia ada peruntukan zakat dari BaitulMal buat mereka, mengapa waktu yang sama masih ramai orang miskin bahkan penduduk Perlis antara yang paling tinggi kadar kemiskinannya di Malaysia ini di biarkan pula??Bahkan ada di Perlis yang murtad!
Dimana keutamaan? Meng"wahhabi"kan orang ramai atau bantu fakir-miskin tegar Perlis? Rakyat Perlis juga ada yang murtad keluar Islam kerana tidak dibantu sepenuhnya.

Bahkan bekas MB Perlis Shahidan Kassim sendiri menyekat zakat biasiswa Baitulmal Perlis kerana memilih bulu setelah kurang manusia menyokongnya.

x- MB Perlis tahan zakat biasiswa BaitulMal (klik gambar)


MURTAD, GEREJA, JABATAN AGAMA, ASRI WAHHABI MUHASABAH LAH DIRIMU


Tidak boleh dinafikan murtad (keluar dari Islam) memang berlaku di Perlis. Gereja yang membaptiskan orang juga banyak di Perlis ketika Asri Wahhabi menjadi mufti Perlis. Orang miskin tidak dipenuhi keperluan mereka malangnya waktu yang sama Asri Wahhabi ini ketika menjadi Mufti Perlis menggunakan wang zakat BaitulMal Perlis untuk diri dan geng-gengnya. Ku ingatkan buat Asri Wahhabi dan kuncu-kuncunya yang suka buat komen bodoh bila timbul apa-apa isu...

Paku Dulang Paku Serpih, Mengata Orang Tak Pandai Urus Zakat, Rupa-rupany dia yang lebih.


oleh: fan Ustaz Abu Syafiq

20 comments:

PERMATA BIRU.COM said...

ASSALAMMUALAIKUM.
SYABAS KEPADA PEMILIK BLOG INI KERANA BERUSAHA UNTUK MENEGAKKAN SYIAR ISLAM YANG SEBENARNYA. NAMUN SAYA YANG CETEK ILMU INI KURANG FAHAM APAKAH ISLAM MENGHALALKAN KUTUK MENGUTUK SECARA JELAS DENGAN MENYATAKAN NAMA SIFULAN BIN/BT SIFULAN ??? SETAHU SAYA TIADA.
SAYA TELAH LAMA MENDENGAR TENTANG ISU WAHABI DAN SIFULAN YANG BERASAL DARI MALAYSIA YANG DINAMAKAN SEBAGAI 'GURU WAHABI' , NAMUN SEHINGGA KINI SAYA MASIH TERNANTI-NANTI DEBAT SECARA TERBUKA MANA-MANA PIHAK DENGAN SIFULAN ITU. SAYA RASA DENGAN CARA ITU RAKYAT LEBIH TERBELA DARI SEGI AKIDAH DAN MINDA MEREKA. SEKIAN , WASSALAM.

Anonymous said...

ASSALAMMUALAIKUM.
pada saya alangkah lebih baiknya sekiranya pihak yang bersangkutan dengan tajuk ni berjumpa secara langsung dan bahas perkara ni secara berdepan.. tak akan ada habisnya kalau main cakap belakang2 jer. Rasulullah s.a.w pernah juga sampai di ludah, dihina dan sebagainya tetapi tidak pula dia mencelakakan orang itu atau menghina sebaliknya di balas baik pula.WASSALAM.

fauzi said...

ancaman besar yang sedang dideritai umat Isalm hari ini datangnya dari ideologi asing yang baru diciptakan seperti demokrasi, kapitalis, nasionalis, libralis, dan macam-macam lis yang lain lagi yang semuanya datang dari idea iblis. kenapa pemikiran yang sememangnya dianut oleh umat Islam tidak diserang dan ditelanjangi habis-habis kepalsuannya?

Anonymous said...

Salam buat semua saudara seagama..

Saya sekadar budak "kecil" dalam ilmu agama, Tetapi dalam hal2 yang berkaitan aqidah..rasanya perlu berterus terang kerana setiap saat iman kita terhadap Allah diambil kira.Tak kan kita nak beriman waktu pagi, dan kufur waktu petangnya.
Dalam hal tertentu umpamanya Feqah perdebatan Ilmiah secara terbuka digalakan, tetapi yang melibatkan tauhid, teguran yang berterusan di perlukan. Masalah dengan "Guru Wahabi" tidak akan menghiraukan / malah tidak menghormati Mufti negeri lain. Mufti Sabah/Penang/Pahang/Selangor telah membuat teguran secara berhikmah, Malah Majlis Fatwa juga telah melakukan perkara sama, untuk menjaga kemaslahatan umat menyemput beliau hadir. Ternyata "Guru Wahabi" hadir untuk menyampaikan hujjahnya. Apabila hujjah beliau disangkal oleh majoriti ahli Majlis.. si"GuruWahabi" meninggalkan dewan tanpa berucap salam. Itu yang nyata lagi tersurat.

Kepada empunya blog.. Tahniah kerana istiqamah dalam berdakwah. terutama bab Tauhid. Kerana hidup kita dinilai melalui Tauhid kita pada Allah s.w.t. Hanya dengan Tauhid maka tertegak lah Syariah.

motivasi dinamika diri ( modid ) said...

alhamdullilah dan syukur pada tuhan...kerana masih ada hamba allah yang mempunyai ilmu agama dan berauthoriti dalam menegur Dr Asri zainul abidin.....gejala fahaman wahabi perlu disekat.....apakah umat islam di malaysia perlu kepada fatwa-fatwa sesat lagi menyesatkan dari dr Asri......

al-fadhil tuan Ghani al-modidi

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
LOSO said...
This comment has been removed by a blog administrator.
putri said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
محمّد سيف الله بن عمر said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
musamagik said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
ustaz al tempoyak jawab said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Rahmat said...
This comment has been removed by a blog administrator.

Klik Gambar Untuk Cepat

APA ITU WAHABI SEBENARNYA ?

AKIDAH ISLAM

AKIDAH ISLAM
INILAH AKIDAH ISLAM YANG RIWAYATKAN OLEH IMAM MUSLIM DALAM SOHIHNYA

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI
Pakar Ilmu Hadith Zaman Kini Adalah Seorang Ulama Yang Beraliran Ahli Sunnah Wal Jama'ah Iaitu Al-Muhaddith Syeikh Abdullah Al-Harari. Wahhabi Yang Memusuhi Islam Dan Wahhabi Yang Membawa Ajaran Mujassimah Sangat Benci Terhadap Semua Ulama Islam Dan Mengkafirkan Umat Islam

Syeikh Abdullah Al-Harari

  • http://www.youtube.com/watch?v=3XfsIPzC4S8&NR=1

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY
Beliau merupakan ulama ASWJ yg dikafirkan oleh Wahhabi. Beliau mengajar di Masjid Al-Haram Mekah di Bab As-Salam mengenai ilmu aqidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah. Kemudian beliau dihalau oleh Wahhabi dan dimaki oleh Wahhabi sebagai Thogout Babis Salam. Wahhabi adalah Yahudi dan pembunuh ulama Islam.

Blog Ini Telah Mencecah Lebih 1 Juta Pengunjung Dalam Masa 10 Bulan Dari Pembukaan

Min Aina Yanzuruna Ilaina?