26 June, 2008

Al-Albany Al-Wahhaby Jahil Bahasa ArabAL-ALBANY AL-WAHHABY LEMAH BAHASA ARAB


Manusia pemutar belit (Mutanaqid) bernama Nasiruddin Al-Albany Al-Wahhaby merupakan insan yg diagongkan oleh semua Wahhabi seolah-olah semua kata-kata Al-Albany adalah sabda Nabi bahkan lebih daripada itu.

Ketahuilah bahawa Al-Albany Al-Wahhaby ini sering mendhoifkan satu hadith Nabi kemudian esoknya pula dihukum hadith tersebut yang sama sebagai sohih pula begitu juga sebaliknya.
InsyaAllah tulisan buku mengenai pembongkaran tersebut akan diterbitkan dalam dua versi Bahasa Melayu dan Bahasa Urdu.
Diterbitkan dalam versi Bahasa Melayu khas untuk penuntut ilmu di tanah air kita agar tidak terpengaruh dengan dongengan Al-Albany Al-Wahhabi Al-Mujassim (dia kata Allah meliputi alam ini seperti isi telur meliputi kulitnya).

Manakala terbitan dalam versi Bahasa Urdu adalah pemberian khas dari penulis buat ‘pendatang tanpa izin syarak’ ( seperti Aiman Yusuf dan penuntut Jamiah Abu Bakar Karachi yang masih fanatik kepada ajaran Wahhabi ) selain itu versi Bahasa Urdu itu juga khas ditujukan buat manusia Wahhabi yg ‘ tak faham-faham bahasa ’ mungkin Bahasa Urdu mereka boleh faham sikit. Kalau tak faham juga insyaAllah versi Bahasa Tamil, Maldive, Karikutu dan lain2 akan diusahakan sampai Wahhabi boleh kasi itu faham!.


Al-Albani Lemah Bahasa Arab

Bila dirujuk beberapa buah kitab karangan Al-Albany ini didapati terlalu banyak kesilapan dalam bahasa arab apabila ayat itu datang dari dirinya sendiri.
Antaranya:

1- Dalam kitabnya berjudul Silsilah As-Sohihah pada jilid 1 m/s 47 Al-Albany menyatakan:
)لكنهما غير متهمان (

Yang sebenarnya dan sepatutnya mengikut kaedah bahasa Arab adalah:
)لكنهما غير متهمين(

Ini adalah kesalahan bahasa arab yg terbit dari Al-Albany sendiri dan bukan dari pencetak buku kerana ianya diakui sendiri oleh Al-Albany dalam kitabnya Irwa’ Gholilihi.


Kalau tadi 1 antara 389 kesalahan bahasa Arab yang dilakukan oleh Al-Albany dalam kitabnya Silsilah Sohihah, ini pula dalam kitabnya Silsilah Dho’ifah pula jilid 2 m/s 333
Al-Albany menyatakan:
)ان حماد له أوهاما (

Al-Albany telah menterbalikkan amal Inna kepada amal Kaana.
Sebenarnya dan sepatutnya mengikut kaedah Bahasa Arab adalah:
)ان حمادا له أوهام(

Saya mengatakan:
Banyak lagi kesalahan bahasa Arab yg sememangnya disengajakan oleh Al-Albany berdasarkan pengakuannya sendiri dan ramai juga Wahhabi yg tidak tahu bahasa arab tapi mengada cakap arab dan tulis arab.

Bila berdepan dgn org kampong mulalah berlakon macam terrer sangat bahasa Arab.
Tu yang sampai nak cerita pada kawan dia depan orang kampong nak tunjuk pandai Bahasa Arab tapi sebenarnya hampeih terbunyilah suara
أبو أنا أبو أنت, طريق- طريق في رجلي خمس
“ Abu Ana Abu Anta, Torik-Torik Fi rijli Khomsa ”

Yang nak di maksudkan “Ayah Aku Ayah Kamu Berjalan-jalan Di Kaki Lima”
Aduiishh…Huhu..Sedih sedih….

www.abu-syafiq.blogspot.com

2 comments:

Panglima Perang Cyber said...

Dah mati kutu saya tengok puak puak wahbabi ini...

kesian...

utk makluman enta ;

Syeikh MAsyaikh Majlis Al A'la Lilturuq Sufiyyah Syeikh Hassan Syennawi intaqala ila rafiqil a'la al amsa ( yaum al khamis )

Huwa jaa huna lihaul Al Qadiri syeikh Afifuddin wa Maulidun Nabi fi Butrajaya syahr Ibril syahru madhi...

al faaatihah.

Humair said...

Bila saya baca artikel ini, saya rasa lucu. Lucu sebab ada golongan yang tak pandai, tapi buat-buat pandai. Masalahnya golongan Wahhabi ni nak mengaku sebagai mujtahid, tapi bahasa Arab pun lemah lagi. Kalau tengok di sini, kesalahan berlaku pada ayat-ayat yang mudah pula tu. Bayangkan kalau kita minta mereka 'irab al Quran. Confirm tak lepas!
Kawan saya cerita ada Wahhabi pertikai kalau tak tahu bahasa Arab, tak boleh la beramal dengan Islam?! Hai.. Soalan bodoh..


Klik Gambar Untuk Cepat

APA ITU WAHABI SEBENARNYA ?

AKIDAH ISLAM

AKIDAH ISLAM
INILAH AKIDAH ISLAM YANG RIWAYATKAN OLEH IMAM MUSLIM DALAM SOHIHNYA

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI
Pakar Ilmu Hadith Zaman Kini Adalah Seorang Ulama Yang Beraliran Ahli Sunnah Wal Jama'ah Iaitu Al-Muhaddith Syeikh Abdullah Al-Harari. Wahhabi Yang Memusuhi Islam Dan Wahhabi Yang Membawa Ajaran Mujassimah Sangat Benci Terhadap Semua Ulama Islam Dan Mengkafirkan Umat Islam

Syeikh Abdullah Al-Harari

  • http://www.youtube.com/watch?v=3XfsIPzC4S8&NR=1

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY
Beliau merupakan ulama ASWJ yg dikafirkan oleh Wahhabi. Beliau mengajar di Masjid Al-Haram Mekah di Bab As-Salam mengenai ilmu aqidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah. Kemudian beliau dihalau oleh Wahhabi dan dimaki oleh Wahhabi sebagai Thogout Babis Salam. Wahhabi adalah Yahudi dan pembunuh ulama Islam.

Blog Ini Telah Mencecah Lebih 1 Juta Pengunjung Dalam Masa 10 Bulan Dari Pembukaan

Min Aina Yanzuruna Ilaina?