29 June, 2008

Syeikh Muhammad Rasyid Redho KAFIRKAN WahhabiyahSyeikh Muhammad Rasyid Redho Tolak & MengKAFIRKAN Wahhabiyah

Syeikh Muhammad Rasyid Redho (gambar di atas) merupakan nama yang tidak asing lagi dipesada sejarah.
Beliau juga turut membicarakan perihal ajaran Wahhabiyah dan menyifatkan Wahhabiyah telah mengunakan pelbagai cara menipu umat Islam untuk merampas tanah arab Hijaz. Dan Syeikh Muhammad Rasyid Redho juga telah meletakkan golongan Wahhabiyah ini sebagai ahli bid'ah yang haram dan Wahhabiyah juga adalah ahli bid'ah yang patut dihukum sebagai KAFIR.

Dan ini buktinya:

1- Berkata Syeikh Muhammad Rasyiq Redho dalam Majalah Al-Manar م 24 pada mukasurat 584:
" Sesungguhnya punca tuduhan Al-Wahhabiyah dengan bid'ah dan kufur adalah kerana kepolitikan, daripada itu umat Islam akan lari dari memerangi mereka supaya mereka dapat menakluki tanah arab Al-Hijaz ".

Ini teks asal beliau dari majalah tersebut:

إن سبب قذف الوهابية بالابتداع والكفر سياسي محض، كان لتنفير المسلمين منهم لاستيلائهم على الحجاز، وخوف الترك أن يقيموا دولة عربية، ولذلك كان الناس يهيجون عليهم تبعاً لسخط الدولة، ويسكتون عنهم إذا سكنت ريح السياسة

Saya ( Abu Syafiq mengatakan: Daripada kenyataan Muhammad Rasyid Redho tadi amat jelas bahawa dia menolak fahaman Wahhabiyah.Dan mari kita lihat kenyataannya dalam kitabnya sendiri pula pasal Al-Wahhabiyah.

2- Berkata lagi Syeikh Muhammad Rasyid Redho di dalam kitabnya berjudul Al-Fatawa pada jilid 3 halaman 996 selepas menyebut jenis-jenis bid'ah :

" Jenis bid'ah yang kelima antaranya adalah bid'ah yang haram dan dihukum kafir seperti bid'ah golongan Ar-Rafidhah dan AL-WAHHABIYAH ".

Dan ini teks asal dari kitab Syeikh Muhammad Rasyid Redho tersebut:
( الصنف الخامس ، ومنها محرمة ومكفرة كبدعة الرافضة والوهابية )

Saya ( Abu Syafiq ) mengatakan: Sebahagian laman web Wahhabi ( Arab & bukan arab ) meletakkan gambar Syeikh Muhammad Rasyid Redho ini dan menyanjungnya.
Ketahuilah wahai insan yang berakal bahawa Syeikh Muhammad Rasyid Redho sendiri tolak dan kafirkan golongan Al-Wahhabiyah.

Semoga Wahhabiyah bertaubat.

www.abu-syafiq.blogspot.com

No comments:


Klik Gambar Untuk Cepat

APA ITU WAHABI SEBENARNYA ?

AKIDAH ISLAM

AKIDAH ISLAM
INILAH AKIDAH ISLAM YANG RIWAYATKAN OLEH IMAM MUSLIM DALAM SOHIHNYA

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI
Pakar Ilmu Hadith Zaman Kini Adalah Seorang Ulama Yang Beraliran Ahli Sunnah Wal Jama'ah Iaitu Al-Muhaddith Syeikh Abdullah Al-Harari. Wahhabi Yang Memusuhi Islam Dan Wahhabi Yang Membawa Ajaran Mujassimah Sangat Benci Terhadap Semua Ulama Islam Dan Mengkafirkan Umat Islam

Syeikh Abdullah Al-Harari

  • http://www.youtube.com/watch?v=3XfsIPzC4S8&NR=1

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY
Beliau merupakan ulama ASWJ yg dikafirkan oleh Wahhabi. Beliau mengajar di Masjid Al-Haram Mekah di Bab As-Salam mengenai ilmu aqidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah. Kemudian beliau dihalau oleh Wahhabi dan dimaki oleh Wahhabi sebagai Thogout Babis Salam. Wahhabi adalah Yahudi dan pembunuh ulama Islam.

Blog Ini Telah Mencecah Lebih 1 Juta Pengunjung Dalam Masa 10 Bulan Dari Pembukaan

Min Aina Yanzuruna Ilaina?