04 September, 2008

SEKALUNG TA'ZIAH DARI JABATAN MUFTI TERENGGANU

SEKALUNG TA'ZIAH DI ATAS PEMERGIAN AL-MARHUM SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI DARI SELURUH WARGA JABATAN MUFTI TERENGGANU DARUL IMAN


Kenyataan Ta'ziah Jabatan Mufti Terengganu:

" Maka kami bersama kesemua kakitangan Jabatan Mufti Negeri Terengganu Malaysia mengutuskan setinggi-tinggi ucapan ta'ziah ke atas ahli keluarga dan anak-anak murid insan yang telah meninggalkan kita Al-Marhum Asy-Syeikh Abdullah Al-Harari semoga Allah memuliakan jenazahnya, kami turut mengucapkan ta'ziah buat kerajaan negara Lubnan, dan sesungguhnya dari Allah kita datang dan kepadaNya kita kembali. Kami semua mendoakan agar ruh Syeikh Abdullah Al-Harari bersama-sama para ambiya', para syuhada' dan orang-orang yang soleh.
Telah disemak perutusan sekalung ta'ziah ini di Jabatan Mufti Terengganu pada hari khamis bersamaan 4hb Ramadhan 1429H ".

* Sumber dipetik dari perutusan ta'ziah rasmi dari Jabatan Mufti Negeri Terengganu yang diwakili dan ditulis oleh Naib Mufti Negeri Terengganu Negara Malaysia Sohibul Fadhilah Ustaz Abdul Halim Bin Awang (arabic)diberi kepada wakil rasmi Jam'iyyah Al-Masyari' Al-Khoiriyyah Al-Islamiyyah untuk dipanjatkan kepada ikhwah muslimin di Lubnan. Diterima pada Khamis, 4hb September 2008, jam 16:05pm waktu Malaysia.(lihat scan)

No comments:


Klik Gambar Untuk Cepat

APA ITU WAHABI SEBENARNYA ?

AKIDAH ISLAM

AKIDAH ISLAM
INILAH AKIDAH ISLAM YANG RIWAYATKAN OLEH IMAM MUSLIM DALAM SOHIHNYA

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI
Pakar Ilmu Hadith Zaman Kini Adalah Seorang Ulama Yang Beraliran Ahli Sunnah Wal Jama'ah Iaitu Al-Muhaddith Syeikh Abdullah Al-Harari. Wahhabi Yang Memusuhi Islam Dan Wahhabi Yang Membawa Ajaran Mujassimah Sangat Benci Terhadap Semua Ulama Islam Dan Mengkafirkan Umat Islam

Syeikh Abdullah Al-Harari

  • http://www.youtube.com/watch?v=3XfsIPzC4S8&NR=1

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY
Beliau merupakan ulama ASWJ yg dikafirkan oleh Wahhabi. Beliau mengajar di Masjid Al-Haram Mekah di Bab As-Salam mengenai ilmu aqidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah. Kemudian beliau dihalau oleh Wahhabi dan dimaki oleh Wahhabi sebagai Thogout Babis Salam. Wahhabi adalah Yahudi dan pembunuh ulama Islam.

Blog Ini Telah Mencecah Lebih 1 Juta Pengunjung Dalam Masa 10 Bulan Dari Pembukaan

Min Aina Yanzuruna Ilaina?