21 April, 2008

(awas!) TULIS & GANTUNG NAMA ALLAH & NAMA NABI MUHAMMAD ADALAH KAFIR disisi Wahhabi


PASTINYA DI RUMAH-RUMAH ANDA DAN RUMAH-RIMAH SEBAHAGIAN WAHHABI TERGANTUNG DAN TERTERA NAMA ALLAH & NAMA NABI MUHAMMAD SEPERTI DI ATAS SAMBIL DIHIASI DENGAN UKIRAN YANG CANTIK.
TAHUKAH ANDA HUKUMNYA DISISI ISLAM. IANYA HALAL DAN HARUS. TETAPI DISISI KESEMUA WAHHABI HUKUMNYA ADALAH KUFUR, HARAM DAN SYIRIK...WALAUPUN SAYA DAPATI DI RUMAH WAHHABI BERBANGSA MELAYU SENDIRI PALING BANYAK DI GANTUNG HIASAN TERSEBUT.

WAHHABI MENGKAFIRKAN SELURUH UMAT ISLAM DAN JUGA WAHHABI MALAYU SENDIRI KERANA MELETAKKAN NAMA ALLAH DAN NAMA NABI MUHAMMAD DI RUANG-RUANG TAMU, DI DINDING-DINDING, DI KERETA-KERATA DAN DIMANA-MANA TEMPAT PUN. IANYA ADALAH KUFUR DAN SYIRIK DISISI AGAMA WAHHABI. APABILA KITA MENZIARAHI RUMAH-RUMAH, PEJABAT-PEJABAT WAHHABI MELAYU DI MALAYSIA KITA DAPATI NAMA ALLLAH DAN NAMA NABI MUHAMMAD DIGANTUNGKAN DI DINDING-DINDING RUMAH DAN PEJABAT MEREKA.SUBHANALLAH...
INILAH FITNAH DAN CELARU BILA WAHHABI KAFIRKAN WAHHABI JUGA..

INI BUKTI-BUKTI WAHHABI MENGKAFIRKAN UMAT ISLAM YANG MENGANTUNG, MENULIS, MELETAKKAN NAMA ALLAH DAN NAMA NABI MUHAMMAD:

1-

DI ATAS ADALAH BUKU SUSUNAN WAHHABI YANG DIEDARKAN SECARA PERCUMA MENGHUKUM SESIAPA YANG MENULIS,MELETAKKAN & MENGANTUNGKAN NAMA ALLAH DAN NAMA NABI MUHAMMAD ADALAH HARAM,SYIRIK DAN KAFIR.

2-
DI BAWAH INI ADALAH KULIT BUKU BAHAGIAN BELAKANG SUSUSAN WAHHABI YANG MENGHARAMKAN DAN MENGKAFIRKAN UMAT ISLAM YANG MENULIS & MELETAKKAN NAMA ALLAH DAN NAMA NABI MUHAMMAD.

DI ATAS. LIHAT CONTOH YANG WAHHABI BERIKAN BAHAWA AMALAN MENULSI DAN MELETAKKAN NAMA ALLAH DAN NAMA NABI MUHAMMAD DI DINDING-DINDING, DI RUANG TAMU, DI KERETA-KERETA DAN SELAINNYA ADALAH SYIRIK, HARAM DAN KUFUR.

3-
DI BAWAH INI KENYATAAN SYEIKH WAHHABI SOLEH AL-UTHAIMIEN MENGENAI HUKUM MELETAKKAN NAMA ALLAH DAN NAMA NABI MUHAMMAD

DI ATAS ADALAH KENYATAAN RASMI BERTULIS DARI TOK GURU WAHHABI SOLEH AL-UTHAIMIEN MENDAKWA SESIAPA YANG MELETAKKAN NAMA ALLAH DAN DISEBELAH NAMA ALLAH ITU PULA DILETAKKAN NAMA NABI MUHAMMAD MAKA DIA MUSYRIK SAGHIR DAN HUKUM MELETAKKANNYA ADALAH HARAM DOSA BESAR.

4-
DIBAWAH INI FATWA RASMI BIN BAZ AL-WAHHABI, SOLEH FAUZAN DAN WAHHABI-WAHHABI YANG SEWAKTU DENGANNYA MENGENAI HUKUM LETAK NAMA ALLAH DAN NAMA NABI MUHAMMAD

DI ATAS ADALAH KERTAS FATWA WAHHABI SECARA RASMINYA YANG DIAKUI OLEH AL-WAHHABI KABIR ABDUL AZIZ BIN BAZ, AL-WAHHABI SOLEH BIN FAUZAN DAN KESEMUA WAHHABI TELAH BERFATWA (LIHAT TANDA TANGAN MEREKA BAHAGIAN BAWAH) BAHAWA HARAM, SYIRIK DAN KUFUR HUKUM MENULIS, MENGANTUNG & MELETAKKAN NAMA ALLAH BERSEBELAHAN NAMA NABI MUHAMMAD BEGITU JUGA HUKUMNYA YANG MELETAKKAN NAMA NABI MUHAMMAD DISEBELAHNYA PULA NAMA ALLAH.


Saya ( Abu Syafiq) mengatakan...Ya memang nama Allah dan nama Nabi Muhammad bukan bertujuan untuk digantungkan semata-semata tetapi tidak salah melakukkannya daripada mengantungkan gambar kere, monyet dan selainnya baik kita letekkan nama Allah dan nama nabi Muhammad, tetapi Wahhabi amat pelik. Wahhabi mengantungkan gambar-gambar tok guru mereka Bin Baz, Albani dan selainya boleh plak.Gambar dan nama-nama keluarga mereka pun digantungkan dan sebagainya. Tapi bila nama Allah dan nama Nabi Muhammad plak mereka akan hukum kufur, syirik dan haram...inilah tandanya mereka adalah pembenci Allah dan Nabi.
Semoga Allah memeberi hidayah iman kepada Wahhabi melayu dan meletapkan kita Ahli Sunnah dijalan yang benar.

www.abu-syafiq.blogspot.com

17 April, 2008

BIN BAZ & SEMUA WAHHABI KAFIRKAN SAHABAT NABI (bukti rasmi Wahabi )


DI ATAS ADALAH KITAB FATHUL BARY SYARAH SOHIH BUKHARY OLEH ULAMA ISLAM AHLI SUNNAH WAL JAMA'AH AL-ASYA'IRAH IAITU IMAM SYEIKH IBNU HAJAR AL-ASQOLANY.


DI ATAS PULA ADALAH ISI KANDUNGANNYA DALAM PERMULAAN KITAB TADI YANG DICETAK DENGAN NAMA 4 BUAT SYARIKAT PENCETAKAN MENYATAKAN KITAB TERSEBUT TELAH DI TAHKIK ( DILETAK NOTA ) OLEH ABDUL AZIZ BIN BAZ AL-WAHHABI.LIHAT LINE YANG TELAH DIMERAHKAN.

NAH....INILAH BUKTI BAHAWA BIN BAZ MUFTI WAHHABI DAN KESEMUA WAHHABI DI MALAYSIA MENGKAFIRKAN SAHABAT NABI MUHAMMAD:

DI ATAS ADALAH ISI KANDUNGAN KITAB TERSEBUT YANG DITAMBAH NOTA KAKINYA OLEH BIN BAZ AL-WAHHABI DAN KESEMU WAHHABI DI MALAYSIA MEMPERAKUINYA.TERTERA PADA LINE YANG BERWARNA MERAH HADITH NABI YANG SAHIH DALAM KITAB FATHUL BARY TERSEBUT MENYATAKAN BAHAWA SAHABAT NABI YANG BERNAMA BILAL AL-HARITH ALMUZANY TELAH MELAKUKAN AMALAN TAWASSUL IAITU MEMINTA HUJAN DARI ALLAH BERTAWASSULKAN NABI DINAMAKAN "ISTISQO' ".

PADA LINE YANG BERWARNA BIRU PULA ADALAH KENYATAAN RASMI BIN BAZ AL-WAHHABI DAN KESEMUA WAHHABI MALAYSIA MEMPERSETUJUINYA DIMANA KENYATAAN TERSEBUT AMAT JELAS WAHHABI MENGKAFIRKAN DAN MENGHUKUM SYIRIK SAHABAT NABI (BILAL) KERANA BERTAWASSULKAN NABI KETIKA " ISTISQO' ".
DAN PERHATIKAN PADA KENYATAAN WAHHABI DIATAS: و ان ما فغله هذا الرجل منكر ووسيلة الى الشرك
YANG DIERTIKAN "SESUNGGUHNYA APA DILAKUKAN OLEH LELAKI INI IAITU SAHABAT NABI MUHAMMAD (BILAL) ADALAH SATU-SATUNYA PEMBAWA SYIRIK".
DAN PERHATIKAN PADA AYAT SELEPASNYA LEBIH JELAS WAHHABI MENGKAFIRKAN SAHABAT NABI DAN MENGHUKUM SAHABAT NABI MUHAMMAD (BILAL) SEBAGAI MUSYRIK.


Semoga Allah memelihara kita dari terjatuh dalam kancah wahhabi atau yg seakidah dgn Wahhabi.sekalipun nk didakwa Wahhabi tak wujud didunia ini tapi kekufuran mereka masih menyebarkannya termasuk website mereka yg bertopengkan ahkam.

www.abu-syafiq.blogspot.com 012-2850578 (antipuakkuffar)

16 April, 2008

UNIVERSITI WAHHABI MINTA KERAJAAN SAUDI BUANG KUBUR NABI

DIATAS ADALAH BUKU WAHHABI BERJUDUL RIYADHUL JANNAH SUSUNAN TOK GURU UNIVERSITI WAHHABI DAN MERUPAKAN JUGA BEKAS PENUNTUT UNIVERSITI TERSEBUT.
NAMANYA SYEIKH MUQBIL AL-WADI'IY


DIATAS ADALAH ISI KANDUNGAN PERMULAAN KITAB TERSEBUT YANG MENGUMPUL KAJIAN PELAJAR-PELAJAR DAN TUAN GURU-TUAN GURU UNIVERSITI WAHHABI.PELAJAR-PELAJAR TURUT DIARAH MEMBUAT KAJIAN ISU QUBAH HIJAU DI MASJID NABAWI DAN MAKAM NABI DAN YANG TERTERA DALAM KITAB TERSEBUT ADALAH KEPUTUSAN KAJIAN MEREKA DIAKUI OLEH PENYUSUN KITAB TERSEBUT IAITU TOK GURU WAHHABI DI UNIVERSITY WAHHABI BERKENAAN YANG MEREKA NAMAKAN SEBAGAI UNIVERSITI ISLAMIAH.

Nah...! INI KEPUTUSAN KESEMUA WAHHABI:

DIATAS DALAM KITAB TERSEBUT 2 KEPUTUSAN PELAJAR-PELAJAR &
KESEMUA TUAN GURU UNIVERSITY WAHHABI:
1- WAJIB MEROBOHKAN QUBAH HIJAU PADA MASJID NABAWI YANG BERADA DIBAWAHNYA KUBUR NABI. 2- WAJIB KELUARKAN DAN BUANG KUBUR NABI MUHAMMAD DICAMPAK KELUAR DARI MASJID NABAWI.

Saya (Abu Syafiq) mengatakan..:Subhanallah...inilah akhlak Yahudii...!!!
Apa pula kata anda?DIATAS DALAM KITAB TERSEBUT JUGA PELAJAR & TUAN GURU UNIVERSITI WAHHABI DAKWA BINA QUBAH HIJAU DAN APA-APA QUBAH PUN ADALAH SYIRIK DAN KUFUR, WAHHABI MENDESAK UMAT ISLAM DAN KERAJAAN SAUDI AGAR MENGHANCURKANNYA SERTA-MERTA.

Sifat kebencian terhadap Rasulullah dan umat baginda amat sebati dengan hati-hati Wahhabi. Kerana inilah ulama Islam melarang pelajar Islam yang tidak mempunyai basic akidah Islam yang kuat untuk pergi belajar ke tempat Wahhabi kerana bimbang akan terpengaruh membenci Rasulullah dan para nabi.

Lihatlah bagaimana Wahhabi yang diwakili oleh Tuan Guru mereka memberontak agar dihancurkan Qubbah Hijau yang berada pada Masjid Nabawi. Ditambah dengan itu Wahhabi turut mendesak agar dikeluarkan maqam (kubur) Nabi Muhammad yang termulia dari Masjid Nabawi dan inilah percubaan kali kedua agar kubur Nabi itu dibuang terus seolah-olah biar dimakan anjing.

Demikianlah bukti kenyataan dan cubaan membuang kubur Nabi Muhammad yang diusahakan oleh kesemua Wahhabi berdasarkan dari buku mereka dan persetujuan mereka sendiri. Maka tidak ada masaalah bagi mereka untuk merubah mana-mana tempat sejarah & peribadatan Islam sekirannya kubur Nabi Muhammad pun Wahhabi nak buang.

www.abu-syafiq.blogspot.com
Minta Pelajar Wahhabi Call Saya : 012-2850578

15 April, 2008

WAHHABI PALSUKAN & UBAH KITAB TAFSIR ULAMA

Disusun oleh: Abu Syafiq Al-Asy'ary 012-2850578


DI ATAS ADALAH COVER BAGI KITAB "HASYIYAH AL-ALLAMAH AS-SOWI ALA TAFSIR JALALAIN" KARANGAN SYEIKH AHMAD BIN MUHAMMAD AS-SOWI ALMALIKY MENINGGAL 1241H.
YANG TELAH DIPALSUKAN OLEH WAHHABI.CETAKAN DAR KUTUB ILMIAH PADA TAHUN 1420H IAITU SELEPAS CETAKAN YANG ASAL TELAH PUN DIKELUARKAN PADA TAHUN 1419H.

INI ISU KANDUNGAN DALAM KITAB YANG TELAH DIPALSUKAN:

ISI KITAB DI ATAS YANG TELAH DIPALSUKAN & TIDAK BERSANDARKAN PADA NASKHAH YANG ASAL DAN DIUBAH PELBAGAI ISI KANDUNGAN ANTARANYA PENGARANG KITAB TELAH MENYATAKAN WAHHABI ADALAH KHAWARIJ KERANA MENGHALALKAN DARAH UMAT ISLAM TANPA HAK. TETAPI DIPALSUKAN OLEH WAHHABI LANTAS DIBUANG KENYATAAN TERSEBUT. INI MERUPAKAN KETIDAK ADANYA AMANAH DALAM ILMU AGAMA DISISI KESEMUA PUAK WAHHABI.

NAH...!
INILAH KITAB TAFSIR TERSEBUT YANG ORIGINAL LAGI ASAL:


DI ATAS INI ADALAH COVER KITAB SYARHAN TAFSIR ALQURAN BERJUDUL "HASYIYAH AL-ALLAMAH AS-SOWI ALA TAFSIR JALALAIN".KARANGAN SYEIKH AHMAD BIN MUHAMMAD AS-SOWI ALMALIKY MENINGGAL 1241H.CETAKAN INI ADALAH CETAKAN YANG BERSANDARKAN PADA NASKHAH KITAB TERSEBUT YANG ASAL.DICETAK OLEH DAR IHYA TURATH AL-'ARABY.
PERHATIKAN PADA BAHAGIAN BAWAH SEBELUM NAMA TEMPAT CETAKAN TERTERA IANYA ADALAH CETAKAN YANG BERPANDUKAN PADA ASAL KITAB.CETAKAN PERTAMA PADA TAHUN 1419H IAITU SETAHUN SEBELUM KITAB TERSEBUT DIPALSUKAN OLEH WAHHABI.

INI ISI KANDUNGAN DALAM KITAB TERSEBUT PADA JUZUK 5 MUKASURAT 78:
DI ATAS INI ADALAH KENYATAAN SYEIKH AS-SOWI DARI KITAB ASAL MENGENAI WAHHABI DAN BELIAU MENYIFATKAN WAHHABI SEBAGAI KHAWARIJ YANG TERBIT DI TANAH HIJAZ.
BELIAU MENOLAK WAHHABI BAHKAN MENYATAKAN WAHHABI SEBAGAI SYAITAN KERANA MENGHALALKAN DARAH UMAT ISLAM, MEMBUNUH UMAT ISLAM DAN MERAMPAS SERTA MENGHALALKAN RAMPASAN HARTA TERHADAP UMAT ISLAM.LIHAT PADA LINE YANG TELAH DIMERAHKAN.Inilah Wahhabi. Bila ulama membuka pekung kejahatan mereka Wahhabi akan bertindak ganas terhadap kitab-kitab ulama Islam.
Awas..sudah terlalu banyak kitab ulama Islam dipalsukan oleh Wahhabi kerana tidak sependapat dengan mereka.

Semoga Allah memberi hidayah kepada Wahhabi dan menetapkan iman orang Islam.

www.abu-syafiq.blogspot.com

10 April, 2008

WAHHABI MUJASSIM DAKWA ALLAH ADA BAYANG-BAYANG( BUKTI WAHHABI MENYAMAKAN ALLAH DENGAN MAKHLUK, WAHHABI MENDAKWA ALLAH ADA BAYANG-BAYANG DAN BERSIFAT DENGAN BAYANG-BAYANG ).

Disusun oleh: Abu Syafiq ( Call lah saya untuk berbincang 012-2850578 )

ORANG YAHUDI JUGA MENDAKWA BERIMAN KEPADA ALLAH. TETAPI "ALLAH" BAGI ORANG YAHUDI ITU ADALAH YANG BERANAK DAN BERJISIM. WAHHABI TURUT MENJISIMKAN ALLAH DENGAN MENYIFATKAN ALLAH SERUPA DENGAN MAKHLUK, ALLAH DUDUK ATAS KERUSI, ALLAH ADA BAYANG-BAYANG, ALLAH BERSIFAT DENGAN BAYANG-BAYANG DAN PELBAGAI LAGI DARI AQIDAH TAJSIM.

Umat Islam tidak cukup dengan tosokkan kuat datang dari Yahudi sendiri kini agennya pula sering menyerapkan aqidah tajsim menyamakan Allah dengan makhluk.Wahhabi bukan sahaja mendakwa Allah mempunyai telinga dan mulut. Wahhabi juga menyamakan Allah dengan mendakwa Allah ada BAYANG-BAYANG.
Makhluk macam manusia ada bayang2, matahari pun ada bayang2 dan bayang-bayang bukan sifat kesempurnaan tetapi menunjukkan kepada sifat lemahnya makhluk tersebut. Maka bayang-bayang adalah sifat makhluk BUKAN sifat bagi Tuhan Yang Maha Esa.

Cukup pelik kerana Wahhabi mendakwa sebagai Salaf ( hakikatnya bukan Salaf tapi Mujassim) Wahhabi menyifatkan Allah dengan sifat yang tidak pernah dinyatakan oleh mana-mana ulama Islam termasuk ulama Salafi sebenar mahupun ulama Khalaf.
Tidak ada ulama Islam seorang pun yang menyifatkan Allah dengan sifat BAYANG-BAYANG...cukup pelik jijik dan hina Wahhabi ini.


WAHHABI DENGAN LIDAH DAN PENGAKUAN ABDUL AZIZ BIN BAZ MENDAKWA ALLAH ADA BAYANG-BAYANG DAN SIFAT ALLAH BERBAYANG-BAYANG.

Bin Baz apabila ditanya adakah Allah mempunya bayang-bayang? lantas Bin Baz menjawab Allah ada bayang-bayang dan bersifat dengan sifat bayang-bayang yang mempunya bentuk dan rupa.
Rujuk: http://www.binbaz.org.sa/mat/4234

Inilah bukti aqidah Wahhabi telah diresapi dengan falsafah Mujassimah.
Subhanallah...bukan kesemua nas yang disandarkan sesuatu itu kepada Allah maka ianya sifat bagi Allah.TIDAK!. Tetapi hendaklah dilihat pengertian yang mengikut konsep akidah Islam berdasarkan Al-Quran dan As-Sunnah. Allah ta'ala menyandarkan pada diriNya Ruh..adakah kita nak sifatkan Allah dengan sifat RUH...Ini dah jadi mcm Kristian mendakwa Allah adalah RUH MUQADDAS.Maha suci Allah dari disifatkan dengan ruh.

* AQIDAH ' ALLAH ADA BAYANG-BAYANG DAN BERSIFAT DENGAN BAYANG-BAYANG' ADALAH AQIDAH KARUT MARUT ISRAILIYYAT BUKAN AQIDAH ISLAM.

Semoga Allah menetapkan kita dalam aqidah Tanzih dan memberi hidayah aqidah kepada golongan Wahhabi.

www.abu-syafiq.blogspot.com

08 April, 2008

DR. YUSUF QARDAWI SENDIRI GALAKKAN & HARUSKAN SAMBUTAN PERAYAAN MAULID NABI
Disusun oleh: Abu Syafiq ( 006-012-2850578 )

DR. YUSUF QARDAWI YANG WAHHABI SENDIRI MENGANGGAPNYA SEBAGAI MUJADDID, WALI, HEBAT DAN KATANYA BAGAIKAN SABDA. DR. YUSUF QARDAWI SENDIRI MENGGALAKKAN DAN MENGHARUSKAN SERTA DIRINYA SENDIRI MENYAMBUT SAMBUTAN MAULID NABI MUHAMMAD SOLLALLAHU 'ALAIHI WASALLAM.

Bagi Wahhabi jika dibandingkan Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat dengan Dr. Yusuf Qardawi maka yang lebih alim dan hebat sudah pasti Dr. Syeikh Yusuf Qardawi kerana dianggap mereka sebagai MUJADDID pentajdid agama.
Tetapi jenis & dasar Wahhabi yang ber'tuhan'kan nafsu dan kebencian kepada Rasulullah sudah pasti gemar dan berhobi benar mengubah ayat Allah, hadith Nabi dan kenyataan ulama.

Dr. Yusuf Qardawi sendiri apabila ditanya tentang amalan sambutan Maulidur Rasul apabila tiba 12 Rabi'ul Awwal lantas mempertahankan amalan tersebut dan menyatakan:

" Terdapat warna-warna dari sambutan Maulid Nabi itu harus kita mengakui dan mengambil iktibar yang memberi kebaikan kepada orang islam".

Kemudian dinyatakan lagi oleh Dr. Yusuf Qardawi:

" Apabila kita menyambut sambutan ( Maulid Nabi )kita mengingatkan orang ramai tentang sirah Nabawawiyah dan kebenaran utusan Muhammad, dan apabila aku menyambut sambutan Maulidur Rasul aku menyambut juga kelahiran risalah, aku mengingatkan orang ramai tentang risalah Rasulullah dan sirah Rasulullah".

RUJUK KENYATAAN DR. YUSUF QARDAWI TERSEBUT DI: http://www.qaradawi.net/site/topics/article.asp?cu_no=2&item_no=5852&version=1&template_id=130&parent_id=17

Saya (Abu Syafiq) menyatakan bahawa sambutan Maulid Nabi hendaklah dilihat kebaikan dan kemanfaatannya bukannya menghentam, mengutuk dan mencaci Nabi di hari kelahiran nabi. Orang yg suka perpecahan ( musyrik ) amat berhobi mempergunakan apa-apa jenis kesatuan islam agar dimasukkan didalamnya pergaduhan dan perpecahan. Amat terbukti Wahhabi cukup gemar bermain di hari sambutan Maulid Nabi dengan ucapan bid'ah! sesat! kafir terhadap umat islam hanya kerana berhujjahkan bid'ah sedangkan kebaikan dalam sambutan Maulid Nabi lebih banyak dari keburukannya (sekiranya wujud).
Yang amat pelik konsep hujjah yang sentiasa digunakan oleh Wahhabi pada perkara yang selari dengan hawa nafsu mereka sering terkena atas batang hidung mereka sendiri iaitu " Nabi tak larang pun", " Takde pun Nabi kata jangan buat" dan sebagainya. Rupanya hujjah mereka berbalik pada mereka. Inilah natijahnya bila membenci Nabi Muhammad.

Semoga Allah memberi cinta Rasul dalam hati-hati Wahhabi dan menetapkan kita Ahli Sunnah Wal Jamaah tulen & sejati agar sentiasa dan bertambah cinta kita kepada Nabi dan sunnahnya.

www.abu-syafiq.blogspot.com

06 April, 2008

ZIONIS WAHHABI TUKAR TEMPAT SA'I NABI


Disusun oleh: Abu Syafiq ( 012-2850578 )

JOM PAKAT-PAKAT BANTAH WAHHABI KERANA TUKAR TEMPAT SA'I SOFA & MARWAH

Saban hari umat Islam kini pergi menunaikan Umrah. Tetapi kerana kejahatan Wahhabi pengkhianat agama Allah waktu yang sama melakukan amalan bid'ah yang paling besar iaitu menukar tempat Nabi melakukan sa'i antara bukit Sofa dan Bukit Marwah ke tempat yang lain.

Sekiranya amalan sambutan Maulid dianggap bid'ah sampai beria-ria mengedarkan risalah yang lama lagi kuno kononnya membantah amalan Maulid tapi yang sekarang ini Wahhabi TUKAR tempat sa'i kepada tempat & kawasan lain tanpa berdalilkan sehuruf nas pun dari mana-mana dalil Al-Quran mahupun Hadith adakah ia bukan bid'ah?!

Nah! sekalipun Wahhabi tidak menganggap perbuatan menukar tempat sa'i itu adalah bid'ah maka mana nas yang kata harus?! adakah dari kenyataan orang Barat kafir yang Wahhabi berkerjasama menjatuhkan kerajaan Islam dahulu dan membunuh ribuan umat Islam bersama kafir Barat?!
atau berdalilkan dari ruh Muhammad bin Abdul Wahhab yang menjelma hidup semula menjadi " NABI " memberi sabda?!

Inilah Wahhabi..pengkhianat agama Allah...pencetus hura-hara..tanduk fitnah..
tidak cukup aqidah sesat Wahhabi " Allah Letih Duduk Atas Kerusi" disebarkan dikampung2 kini tempat ibadah (sa'i) yang tetap pula telahpun diubah.

Ketahuilah bahawa Wahhabi sekarang telah melakukan sekurang-kurangnya 5 perkara bid'ah pada tempat sa'i :

1- Wahhabi robohkan tempat sa'i yang asal sehingga orang yang buat umrah sekarang melakukan sa'i BUKAN lagi di kawasan Bukit Sofa dan Marwah tetapi dikawasan yang baru luar dari kawasan sa'i yang disahkan oleh Nabi Muhammad. Dan ketahuilah bahawa sesiapa yang melakukan sa'i di tempat yang baru tersebut maka sa'i nya tidak sah dan tidak harus disisi Islam kerana Nabi Muhammad tidak pernah melakukan sa'i disitu.

2- Wahhabi membina kawasan baru yang kononnya dianggap tempat sa'i di luar kawasan Ziqoq Al-'Attorain iaitu tempat yang telah di naskan sebagai tidak sah sekalipun melakukan sa'i di situ ( Ziqoq Al-'Attoroin ) . Malangnya Wahhabi membina tempat sa'i yang baru luar dan jauh sama sekali dari tempat tersebut.

3- Wahhabi melebarkan tanpa dalil syara' ukuran lebar Bukit Sofa yang ke arah luar kawasan asal sehingga membawa ke kawasan berhampiran hotel-hotel dan kedai-kedai bersebelahan disebelah Timur sehingga kawasan itu pula dijadikan tempat sa'i sedangkan ianya telah terkeluar jauh dari kawasan lebar Bukit Sofa yang asal.

4- Wahhabi tidak ada amanah bila mana dalam kerja mengorek kawasan baru tersebut mereka sendiri dapati bahawa Bukit Sofa & Marwah tidaklah selebar yang mereka sangkakan dan (terbaru) mereka sendiri dapati tempat sa'i yang baru mereka bina itu tidak termasuk dalam kawasan lebar Bukit Sofa & Marwah.
Tetapi cinta dunia dan benci agama menyebabkan lidah terkelu membicarakan kebenaran dek billion Dollar & Riyal telah mengaburi mata mereka.Subhanallah.....

5- Wahhabi akan menyiapkan bentuk tempat sa'i nanti (bulan Ramadhan) dengan bentuk one way iaitu orang ramai akan diarah melakukan sa'i antara Sofa ke Marwah dalam kawasan yang baru yang TIDAK SAH dari segi Syarak namun diatur untuk bersa'ie dari Bukit Marwah ke Sofa pula mereka akan diarah mengunakan kawasan sa'i yang lama yang SAH dari segi syarak. Ini menjadikan sesiapa yang melakukan sa'i tersebut hukum sa'i nya adalah tidak sah bahkan masih dalam keadaaan Ihram selama-lamanya(sampai buat cara yang betul di tempat yang betul).

* KESEMUA WAHHABI DAN WEBSITE-WEBSITE WAHHABI SERTA MUFTI WAHHABI MALAYSIA MEMPERSETUJUI PERUBAHAN TEMPAT SA'I TERSEBUT BERSELARI DENGAN IDEA WAHHABI YANG MEROBOH DAN MENUKAR TEMPAT SA'I YANG ASAL.


Semoga Allah membantu hamba-hambaNya yang berakidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah dan memberi hidayah iman kepada hamba-hambaNya yang beraqidah Wahhabi.

www.abu-syafiq.blogspot.com

05 April, 2008

(Penting.Pengkhianatan Wahhabi Terhadap Islam) WAHHABI ROBOHKAN TEMPAT SA'I SOFA & MARWAH

Abu Syafiq ( 012-2850578 )

WAHHABI YG BERAQIDAH ALLAH SERUPA DENGAN MAKHLUK DUDUK DI ATAS KERUSI KINI TELAH MENCABAR DUNIA ISLAM DENGAN MEROBOHKAN TEMPAT SA'I ANTARA BUKIT SOFA DAN BUKIT MARWAH.

Sekarang ini Wahhabi telah meroboh tempat asal sa'i antara Bukit Sofa dan Bukit Marwah bertujuan supaya amalan ibadah umat Islam tidak diterima oleh Allah. Inilah Roh Yahudi.
Selepas umat Islam menunaikan haji tahun lepas Wahhabi telah merobohkan tempat Sa'i yang asal dan Wahhabi membina di tempat yang baru luar dari kawasan asal sa'i antara Bukit Sofa dan Marwah.

Ketahuilah bahawa siapa yang melakukan sa'i ditempat yang baru (bukan tempat asal yang lama) yang mana tempat sa'i yang baru tersebut dibina oleh Wahhabi maka hukum sa'i nya adalah TIDAK HARUS dan TIDAK SAH disisi Islam kerana ianya terkeluar dari kawasan tempat sa'i yang asal. Ini bererti seorang yang telah berniat ihram dan, tawaf kemudian dia melakukan sa'i di tempat yang baru tersebut (bukan tempat asal) maka sa'i nya tidak sah dan DIA MASIH DALAM KEADAAN IHRAM.

Inilah kehinaan dan kejahatan Wahhabiyah. Mereka mengubah tempat sa'i ke tempat yang baharu dan berkemungkinan pula nanti Ka'abah pun mereka akan ubah tempatnya.na'uzubillaah.

Semoga Allah membalas kejahatan Wahhabiyah ini dengan balasan yang setimpal.

02 April, 2008

BUKTI WAHHABI KAFIRKAN IMAM IBNU HAJAR AL-ASQOLANY & SELURUH ULAMA ISLAMDisediakan oleh: Abu Syafiq ( 012-2850578 )

KITAB WAHHABI DI ATAS ADALAH BUKTI YANG JELAS BAHAWA KESEMUA WAHHABI MENGKAFIRKAN AKIDAH PENSYARAH KITAB SOHIH BUKHARI IAITU IMAM IBNU HAJAR AL-ASQOLANY. TIDAK CUKUP DENGAN ITU KESEMUA WAHHABI TURUT MENGKAFIRKAN AKIDAH SELURUH ULAMA ISLAM YANG MENSYARAHKAN KITAB SOHIH BUKHARY.

KITAB DI ATAS ADALAH KARANGAN DAN PERSETUJUAN KESEMUA WAHHABI ATAS PENTAKFIRAN MEREKA TERHADAP AKIDAH IMAM IBNU HAJAR AL-ASQOLANY.

LIHAT SAJA TAJUKNYA :
PERINGATAN KE ATAS PENYELEWENGAN AQIDAH DALAM KITAB FATHUL BARI ( KARANGAN IMAM IBNU HAJAR AL-ASQOLANY ).
ITU BARU TAJUKNYA. AKAN DIBONGKAR ISI KANDUNGANNYA YANG LAGI JELEK DAN HINA PENUH DENGAN PERNTAKFIRAN TERHADAP SELURUH ULAMA ISLAM.


TETAPI AWAS...! SEKIRANYA SYIAH YANG DITOLAK OLEH AHLI SUNNAH WAL JAMA'AH, SYI'AH SERING BERMAIN TAQIYYAH, KETAHUILAH BAHAWA WAHHABI SUKA BERMAIN MUDAHANAH, TAQIYYAH DAN KAZIBAH.

SEMOGA ALLAH MEMELIHARA ULAMA ISLAM DARI DIBUNUH DAN DIKAFIRKAN OLEH WAHHABI.

www.abu-syafiq.blogspot.com

01 April, 2008

BUKTI WAHABI ADALAH MUJASSIMAH

( VIDEO ) BUKTI WAHHABI MENGAKU MEREKA ADALAH MUJASSIMAH YANG BERAKIDAH:
" ALLAH LETIH DUDUK ATAS KERUSI ".


Klik Gambar Untuk Cepat

APA ITU WAHABI SEBENARNYA ?

AKIDAH ISLAM

AKIDAH ISLAM
INILAH AKIDAH ISLAM YANG RIWAYATKAN OLEH IMAM MUSLIM DALAM SOHIHNYA

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI
Pakar Ilmu Hadith Zaman Kini Adalah Seorang Ulama Yang Beraliran Ahli Sunnah Wal Jama'ah Iaitu Al-Muhaddith Syeikh Abdullah Al-Harari. Wahhabi Yang Memusuhi Islam Dan Wahhabi Yang Membawa Ajaran Mujassimah Sangat Benci Terhadap Semua Ulama Islam Dan Mengkafirkan Umat Islam

Syeikh Abdullah Al-Harari

  • http://www.youtube.com/watch?v=3XfsIPzC4S8&NR=1

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY
Beliau merupakan ulama ASWJ yg dikafirkan oleh Wahhabi. Beliau mengajar di Masjid Al-Haram Mekah di Bab As-Salam mengenai ilmu aqidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah. Kemudian beliau dihalau oleh Wahhabi dan dimaki oleh Wahhabi sebagai Thogout Babis Salam. Wahhabi adalah Yahudi dan pembunuh ulama Islam.

Blog Ini Telah Mencecah Lebih 1 Juta Pengunjung Dalam Masa 10 Bulan Dari Pembukaan

Min Aina Yanzuruna Ilaina?