03 November, 2009

Dr Maza Suka Menghukum Sesatkan Ulama Islam Dengan Fakta Bohong
MOHD ASRI ABDUL TALIB & ZAINUL ABIDIN GEMAR MENGHUKUM SESAT KE ATAS ULAMA ISLAM SECARA MELUAS DI MEDIA-MEDIA DENGAN MENGUNAKAN FAKTA BOHONG&PALSU.

1- DR. MOHD ASRI ZAINUL ABIDIN SUKA MENGHUKUM GOLONGAN ULAMA ISLAM SUFI SEBAGAI SESAT AKIDAHNYA.

2- DR. MOHD ASRI MENGHUKUM ULAMA ISLAM SEPERTI IBNU ARABI SEBAGAI SESAT SECARA UMUM.

3- MOHD ASRI MEMBAWA FAKTA PALSU APABILA MENGHUKUM ULAMA ISLAM SEBAGAI SESAT.

4- ASRI MENIPU MASYARAKAT ISLAM DENGAN MEMBAWA FAKTA BOHONG DEMI MERIALISASIKAN IMPIANNYA MENGKAFIRKAN ATAU MENGSESATKAN ULAMA ISLAM YANG TIDAK DISUKAINYA.

5- ASRI MEMBOHONGI SEJARAH DENGAN MEMALSUKAN KENYATAAN KONONNYA IMAM IBNU HAJAR AL-ASQOLANY SALING MENYESATKAN IMAM IBNU ARABI SECARA YAQAZAH DAN BERJUMPA SEDANGKAN MEREKA BERDUA TIDAK PERNAH BERTEMU.


Kata Dr. Mohd Asri Zainul Abidin (MINDA TAJDID) :
" ulamak Al Abbas pernah melakukan mubahalah, begitu juga Ibnu Hajar Al-Asqalani (penyusun kitab Bulughul Maram) pernah mencabar pendapat kesesatan ahli sufi Ibnu Arabi dengan mubahalah apabila pertengkaran mereka melarat sampai ke pengetahuan Sultan. “Ketika itu, Ibnu Hajar dan Ibnu Arabi bermubahalah di mana dia berkata kalau Ibnu Hajar berada di atas petunjuk Allah, Allah akan laknat aku dan begitu juga jika dia berada di atas kesesatan Allah."


Dipetik dari kenyataan Mohd Asri sendiri di laman webnya: http://drmaza.com/home/?p=314

Sanggahan saya (Abu Syafiq):

Jelas Mohd Asri suka menyesatkan ulama Islam bahkan menghukum golongan sufi sebagai sesat secara meluas di media-media. Ini jelas membawa kepada fahaman pelampau kelak generasi akan suka menghukum ulama Islam seperti ahli sufi sebagai sesat secara sembrono.

Kemudian dalam sejarah membuktikan Imam Ibnu Hajar Al-Asqalani lahir pada 773H dan Imam Ibnu Arabi wafat meninggal tahun 638H iaitu sudah pasti kedua-duanya tidak pernah bertemu bahkan beza antara kelahiran Ibnu Hajar dengan jarak kematian Ibnu Arabi adalah 135tahun. Maka bila pula mereka berdua bertemu kemudian saling menyesatkan satu sama-lain seperti dakwaan Asri yang terkenal membawa fakta palsu dan bohong??! Ini boleh menjelaskan bahawa Asri akan mengkafirkan dan menyesatkan mana-mana ulama yang tidak disukainya dengan mendatangkan fakta palsu dan bohong.

No comments:


Klik Gambar Untuk Cepat

APA ITU WAHABI SEBENARNYA ?

AKIDAH ISLAM

AKIDAH ISLAM
INILAH AKIDAH ISLAM YANG RIWAYATKAN OLEH IMAM MUSLIM DALAM SOHIHNYA

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI
Pakar Ilmu Hadith Zaman Kini Adalah Seorang Ulama Yang Beraliran Ahli Sunnah Wal Jama'ah Iaitu Al-Muhaddith Syeikh Abdullah Al-Harari. Wahhabi Yang Memusuhi Islam Dan Wahhabi Yang Membawa Ajaran Mujassimah Sangat Benci Terhadap Semua Ulama Islam Dan Mengkafirkan Umat Islam

Syeikh Abdullah Al-Harari

  • http://www.youtube.com/watch?v=3XfsIPzC4S8&NR=1

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY
Beliau merupakan ulama ASWJ yg dikafirkan oleh Wahhabi. Beliau mengajar di Masjid Al-Haram Mekah di Bab As-Salam mengenai ilmu aqidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah. Kemudian beliau dihalau oleh Wahhabi dan dimaki oleh Wahhabi sebagai Thogout Babis Salam. Wahhabi adalah Yahudi dan pembunuh ulama Islam.

Blog Ini Telah Mencecah Lebih 1 Juta Pengunjung Dalam Masa 10 Bulan Dari Pembukaan

Min Aina Yanzuruna Ilaina?