05 November, 2009

MUFTI PERLIS HINA JAIPs


JUANDA MENGAJAR DISURAU. ADA TAULIAH KE TU?


JUANDA KUTUK PENAHANAN ATAS ISU TAULIAH/KEBENARAN


DI BAWAH INI PULA ENAKMEN JENAYAH SYARAK PERLIS YANG MENGHALANG DAN BERTINDAK KEPADA PENGAJAR TANPA TAULIAH


MUFTI PERLIS SEKARANG JUANDA JAYA YANG MENERUSKAN AGENDA DR. ASRI MENYEBARKAN FAHAMAN PELIK MENGHINA ENAKMEN YANG WUJUD DALAM JENAYAH DALAM SYARAK 1991 NEGERI PERLIS SENDIRI.

Sebelum ini (03.11.09) Mufti Perlis mengatakan: Isu tauliah mengajar agama adalah isu lapuk yang diwarisi sejak zaman penjajah.

Abila kita melihat pada Enakmen Jenayah Syariah Negeri Perlis sendiri mengamalkan tindakan mendenda dan mempenjarakan sesiapa yang mengajar di negeri Perlis tanpa kebenaran/tauliah sepertimana termaktub pada Enakmen Nom 29 Seksyen 33 Jenayah Syarak Negeri Perlis. Malangnya Juanda Jaya mengatakan isu tauliah adalah lapuk yang diwarisi sejak zaman PENJAJAH. Kenyataan itu adalah termakan pada dirinya sendiri.

Amat pelik golongan ini mengutuk Enakmen yang ada dalam negeri mereka sendir demi menegakkan benang yang basah dalam kes penahanan Dr. Asri oleh JAIS.

1 comment:

lloni said...
This comment has been removed by a blog administrator.

Klik Gambar Untuk Cepat

APA ITU WAHABI SEBENARNYA ?

AKIDAH ISLAM

AKIDAH ISLAM
INILAH AKIDAH ISLAM YANG RIWAYATKAN OLEH IMAM MUSLIM DALAM SOHIHNYA

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI
Pakar Ilmu Hadith Zaman Kini Adalah Seorang Ulama Yang Beraliran Ahli Sunnah Wal Jama'ah Iaitu Al-Muhaddith Syeikh Abdullah Al-Harari. Wahhabi Yang Memusuhi Islam Dan Wahhabi Yang Membawa Ajaran Mujassimah Sangat Benci Terhadap Semua Ulama Islam Dan Mengkafirkan Umat Islam

Syeikh Abdullah Al-Harari

  • http://www.youtube.com/watch?v=3XfsIPzC4S8&NR=1

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY
Beliau merupakan ulama ASWJ yg dikafirkan oleh Wahhabi. Beliau mengajar di Masjid Al-Haram Mekah di Bab As-Salam mengenai ilmu aqidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah. Kemudian beliau dihalau oleh Wahhabi dan dimaki oleh Wahhabi sebagai Thogout Babis Salam. Wahhabi adalah Yahudi dan pembunuh ulama Islam.

Blog Ini Telah Mencecah Lebih 1 Juta Pengunjung Dalam Masa 10 Bulan Dari Pembukaan

Min Aina Yanzuruna Ilaina?