02 November, 2009

PENGHINA INSTITUSI&JABATAN AGAMA ISLAM DITANGKAP

MINDA TAJDID PENGHINA INSTITUSI&JABATAN AGAMA ISLAM DITANGKAP


02.11.2009 KUALA LUMPUR: PENGHINA INSTITUSI-INSTITUSI DAN JABATAN-JABATAN AGAMA ISLAM IAITU Mohd Asri Zainal Abidin ditahan oleh Jabatan Agama Islam Selangor (Jais) tengah malam tadi kerana disyaki mengajar tanpa tauliah.

Beliau ditahan di sebuah banglo milik seorang ahli perniagaan di Taman Sri Ukay, Hulu Klang ketika memberikan ceramah kepada lebih 100 pengikut.

Apabila pasukan Jais memasuki premis berkenaan sekumpulan lelaki cuba menghalang anggota penguat kuasa menahannya.

Anggota Jais dikatakan memasuki banglo berkenaan kira-kira jam 9 malam dan kelihatan membawa Dr Mohd Asri keluar pada jam 12.10 ke Balai Polis Hulu Klang.

Antara kenyataan Mohd Asri adalah: "Jabatan Yang Paling LEMBAB Di Malaysia Ini Adalah Jabatan Agama Islam" (Rujuk: Majalah MILENIA, Januari 2007, Bil 53, m/s 18) dan pelbagai penghinaan lagi yang dilemparkan oleh Mohd Asri ke atas Jabatan Agama Islam dan Institusi agama Islam di Malaysia dengan pelbagai kutukan secara umum dimuatkan dalam keratan akhbar dalam kalumnya dan juga majalah-majalah. Jelas Mohd Asri mempergunakan akhbar dan majalah untuk menghina Jabatan-jabatan agama Islam. Tidak perlu diberi ruang kepada si penghina Jabatan Agama Islam ini lagi selepas tangkapan ini dibuat.

Dilaporkan jam 9pagi nanti Mohd Asri akan dihadapkan ke Mahkamah Syariah Gombak Timur, Keramat atas kes tersebut.

JABATAN-JABATAN DAN INSTITUSI-INSTITUSI AGAMA ISLAM DI MALAYSIA YANG DINAUNGI OLEH YANG DIPERTUAN AGONG SULTAN MALAYSIA TELAH DIHINA OLEH DR. MOHD ASRI BIN ZAINUL ABIDIN BEKAS MUFTI NEGERI PERLIS.

ULAMA ISLAM AHLI SUNNAH WAL JAMAAH YANG BUKAN WAHABI MENYERU UMAT ISLAM AGAR MEMPERTAHANKAN JABATAN DAN INSTITUSI AGAMA ISLAM DI MALAYSIA INI DARI MEREKA YANG MENGHINA JABATAN AGAMA ISLAM DAN INSTITUSI AGAMA ISLAM SEPERTI MOHD ASRI BIN ABDUL TALIB TERSEBUT.

No comments:


Klik Gambar Untuk Cepat

APA ITU WAHABI SEBENARNYA ?

AKIDAH ISLAM

AKIDAH ISLAM
INILAH AKIDAH ISLAM YANG RIWAYATKAN OLEH IMAM MUSLIM DALAM SOHIHNYA

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI
Pakar Ilmu Hadith Zaman Kini Adalah Seorang Ulama Yang Beraliran Ahli Sunnah Wal Jama'ah Iaitu Al-Muhaddith Syeikh Abdullah Al-Harari. Wahhabi Yang Memusuhi Islam Dan Wahhabi Yang Membawa Ajaran Mujassimah Sangat Benci Terhadap Semua Ulama Islam Dan Mengkafirkan Umat Islam

Syeikh Abdullah Al-Harari

  • http://www.youtube.com/watch?v=3XfsIPzC4S8&NR=1

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY
Beliau merupakan ulama ASWJ yg dikafirkan oleh Wahhabi. Beliau mengajar di Masjid Al-Haram Mekah di Bab As-Salam mengenai ilmu aqidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah. Kemudian beliau dihalau oleh Wahhabi dan dimaki oleh Wahhabi sebagai Thogout Babis Salam. Wahhabi adalah Yahudi dan pembunuh ulama Islam.

Blog Ini Telah Mencecah Lebih 1 Juta Pengunjung Dalam Masa 10 Bulan Dari Pembukaan

Min Aina Yanzuruna Ilaina?