13 February, 2010

Aiman Al Dakkak- MENGAPA BERTOPENGKAN SOHIH BUKHARI?

AIMAN YUSUF AD-DAQQOQ WAHHABI YANG DI I.S.A KANSebenarnya Wahhabi tidak pernah bertalaqqi kitab Sohih Bukhari secara sah dan bersanad. Mereka hanya menukilkan apa yang dinyatakan oleh tokoh ajaran mereka (wahabi) iaitu Al-Albani yang pernah mendakwa bahawa Nabi Muhammad adalah seorang yang SESAT!.

Penipu! mereka bertopengkan pengajian kitab Sohih Bukhari adalah untuk mengaburi mata penguatkuasa Islam dan umat Islam. Bagaimana mereka mengajar dan belajar kitab himpunan hadith Nabi Muhammad berjudul Sohih Al-Bukhary sedangkan mereka mengkafirkan Imam Bukhary sendiri pabila mendakwa sesiapa yang mentakwil maka dia kafir sedangkan Imam Bukhary mentakwil ayat-ayat Al-Quran dengan takwilan yang benar.

__________


Selepas membaca berita penangkapan 10 orang di bawah Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) kerana dipercayai terlibat dengan organisasi pengganas antarabangsa yang tertera di : http://utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2010&dt=0128&pub=Utusan_Malaysia&sec=Muka_Hadapan&pg=mh_01.htm terdengar seorang lelaki Wahhabi bernama Aiman Yusuf Ad-Daqqoq berbangsa Syiria yang pernah saya berdebat dengannya beberapa tahun dahulu ( http://abu-syafiq.blogspot.com/2008/06/wahai-aiman-wahhabibila-nak-tunai-janji.html )juga ditangkap antara 10 orang tersebut.

Selain Aiman Yusuf Wahhabi yang kalah debat dengan saya tu kena tangkap beberapa orang turut ditahan antaranya:
- Azzahari bin Murad (warganegara Malaysia)
- Mohamed Hozifa (warga Syria)- anak kepada Aiman Al Dakkak
- Kutiba Al-Issa (warga Syria)
- Khalid Salem (warga Yaman)
- Luqman Abdul Salam (warga Nigeria
- Hassan Barudi (warga Syria)
- Hussam Khalid (warga Jordan)
- Abdul Alhi Bolajoko Uthman (warga Nigeria)

Pertama saya menyokong mana-mana tindakan yang mahu memerangi penganas oleh pihak berkuasa dan pihak berkuasa seharusnya meneliti lagi selain dari mereka 10 orang tersebut yang hendak dikaitkan dengan penganas antarabangsa seperti bebarapa orang kakitangan kerajaan khususnya yang bersembunyi dan bertopeng atas nama agama di IJN, Agama Negeri di Utara, warga pelajar UIAM, USM, UKM dan lain-lain.

AIMAN YUSUF
Si Aiman dan yang lain yang ditahan oleh ISA itu juga perlu disoal siasat seperti berikut:
1- Apa dia buat di Malaysia dalam jangka masa begitu lama?
2- Mengapa anak didiknya terkenal dengan mereka yang berajaran sesat seperti Wahhabi yang menganggu gugat perpaduan umat Islam khususnya di Malaysia?
3- Apakah kaitan anak didiknya juga turut ramai ditahan oleh pihak berkuasa seperti Jabatan Agama Islam Selangor JAIS dan Jabatan Agama Islam Negeri lain dek kelihatan mereka menganggu gugat perpaduan umat Islam?
4- Mengapa mereka suka menghukum sesat amalan kerajaan dan Raja-raja Melayu Islam Malaysia kerana meraikan majlis-majlis dan program-program Islam?
5- Mengapa akidah mereka dikatakan berlainan dengan akidah umat Islam kerana mereka menyatakan Allah itu beranggota tangan,kaki,betis, bermata dua dan lain-lain dari akidah dan kepercayaan yang pelik?

Saya masih menunggu siri debat kedua bersama pak Aiman Wahhabi ini yang ditahan oleh ISA itu.

No comments:


Klik Gambar Untuk Cepat

APA ITU WAHABI SEBENARNYA ?

AKIDAH ISLAM

AKIDAH ISLAM
INILAH AKIDAH ISLAM YANG RIWAYATKAN OLEH IMAM MUSLIM DALAM SOHIHNYA

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI
Pakar Ilmu Hadith Zaman Kini Adalah Seorang Ulama Yang Beraliran Ahli Sunnah Wal Jama'ah Iaitu Al-Muhaddith Syeikh Abdullah Al-Harari. Wahhabi Yang Memusuhi Islam Dan Wahhabi Yang Membawa Ajaran Mujassimah Sangat Benci Terhadap Semua Ulama Islam Dan Mengkafirkan Umat Islam

Syeikh Abdullah Al-Harari

  • http://www.youtube.com/watch?v=3XfsIPzC4S8&NR=1

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY
Beliau merupakan ulama ASWJ yg dikafirkan oleh Wahhabi. Beliau mengajar di Masjid Al-Haram Mekah di Bab As-Salam mengenai ilmu aqidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah. Kemudian beliau dihalau oleh Wahhabi dan dimaki oleh Wahhabi sebagai Thogout Babis Salam. Wahhabi adalah Yahudi dan pembunuh ulama Islam.

Blog Ini Telah Mencecah Lebih 1 Juta Pengunjung Dalam Masa 10 Bulan Dari Pembukaan

Min Aina Yanzuruna Ilaina?