18 May, 2010

HALANG ORANG KAFIR JADI PEGUAM SYAR'IE


Name: VICTORIA JAYASEELE A/P MARTIN JAYARAJ
Address: NO. 42 C, TAMAN DESA TOWN CENTRE TAMAN DESA KUALA LUMPUR.
Tel: 016-9034093
E-mail: viki2162@gmail.com

WAHHABI YANG MENYOKONG ORANG KAFIR MENJADI PEGUAM SYAR'IE MERUPAKAN PANDANGAN YANG AMAT NAJIS KERANA TIDAK MUNGKIN PEGUAM AGAMA ISLAM ITU BUKAN ISLAM. KALAU MAHU JADI PEGUAM SYAR'IE MASUKLAH ISLAM DENGAN IKHLAS DAN BETUL-BETUL.


Seorang peguam BUKAN MUSLIMAH tidak beragama Islam tetapi beragama Kristian bernama Victoria Jayaseelee Martin cuba menjadi peguam syar'ie atas dakwaan mahu menegakkan keadilan kononnya. Tahukah siapa 'dibelakang' wanita ini siapa? Mari kita nilai...

1- Dia (Victoria Jayaseelee Martin) mengwarkan sebagai lulusan UIAM peringkat diploma dalam Undang-undang dan Amalan Syariah (DSLP) pada 2004 iaitu umurnya ketika itu 42 tahun. Em... Siapakah dibelakangnya yang menyusun untuk dia belajar di UIAM pada umur sebegitu supaya mendapat DSLP dan kemudian ingin mencabar Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan?

2- Dia juga mendakwa mahu mempertahankan 'keadilan' ke atas kes murtad dan pertukaran agama dalam Mahkamah Syariah sedangkan dia sendiri bukan Islam. Dia berkata:
'Suasana sekarang memerlukan peguam bukan Islam untuk menjadi peguam syarie. Lihatlah kes-kes (tukar agama dan hak penjagaan) baru-baru ini, seperti kes-kes R. Subashimi, S. Shamala dan Lina Joy,'- Rujuk The Star.

Nah! Cuba pembaca fikirkan siapa dalang di belakang wanita ini yang mahu mencabar Majlis Agama Islam dan isu-isu murtad?

3- Didapati golongan ajaran Wahhabi menyokongnya dan Wahhabi menyokong peguam syar'ie itu BUKAN dari orang beragama Islam. Mengapa Wahhabi sering menyokong orang kafir dan perosak Islam seperti DrMaza yang bersekongkong dengan 'Sisters In Islam' dalam kes mahkamahnya?

Semuanya seperti Fatwa Kebangsaan nyatakan bahawa ajaran Wahhabi MENGANGGU-GUGAT PERPADUAN UMAT ISLAM DAN TIDAK BOLEH DIAMALKAN DI MALAYSIA begitu juga Wahhabi suka berjuang bersama musuh Islam untuk jatuhkan Islam.

Jawapannya dibelakangnya adalah musuh-musuh Islam termasuk Wahhabi yang menyokongnya.

No comments:


Klik Gambar Untuk Cepat

APA ITU WAHABI SEBENARNYA ?

AKIDAH ISLAM

AKIDAH ISLAM
INILAH AKIDAH ISLAM YANG RIWAYATKAN OLEH IMAM MUSLIM DALAM SOHIHNYA

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI
Pakar Ilmu Hadith Zaman Kini Adalah Seorang Ulama Yang Beraliran Ahli Sunnah Wal Jama'ah Iaitu Al-Muhaddith Syeikh Abdullah Al-Harari. Wahhabi Yang Memusuhi Islam Dan Wahhabi Yang Membawa Ajaran Mujassimah Sangat Benci Terhadap Semua Ulama Islam Dan Mengkafirkan Umat Islam

Syeikh Abdullah Al-Harari

  • http://www.youtube.com/watch?v=3XfsIPzC4S8&NR=1

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY
Beliau merupakan ulama ASWJ yg dikafirkan oleh Wahhabi. Beliau mengajar di Masjid Al-Haram Mekah di Bab As-Salam mengenai ilmu aqidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah. Kemudian beliau dihalau oleh Wahhabi dan dimaki oleh Wahhabi sebagai Thogout Babis Salam. Wahhabi adalah Yahudi dan pembunuh ulama Islam.

Blog Ini Telah Mencecah Lebih 1 Juta Pengunjung Dalam Masa 10 Bulan Dari Pembukaan

Min Aina Yanzuruna Ilaina?