14 May, 2010

MAULID RASUL & HAUL AL-JAILANI ADALAH KUFUR&SYIRIK !- Fatwa Wahabi

MAULID RASUL & HAUL AL-JAILANI ADALAH HARAM,SYIRIK&KUFUR !- Fatwa Wahabi

WAJAH TOKOH WAHHABI 2 HARI SEBELUM MENINGGAL DUNIA

WAHHABI MENGHUKUM AMALAN SAMBUTAN MAULID RASUL DAN HAUL SYEIKH ABDUL QADIR AL-JAILANI SEBAGAI SYIRIK, BID'AH SESAT DAN MASUK NERAKA.

Saya sedih apabila mendengar dan membaca kenyataan tokoh-tokoh ajaran Wahhabi yang menghina Nabi Muhammad dan mengkritik para ulama Islam secara membabi-buta. Terlalu banyak penghinaan Wahhabi terhadap para ulama Islam antaranya Wahhabi mendakwa bahawa amalan menyambut sambutan Maulid Nabi dan amalan Haul Syeikh Abdul Qadir Al-Jailani merupakan amalan sesat bid'ah dan SYIRIK. Sedangkan amalan itu adalah diharuskan kerana terlalu banyak dalil menunjukkan supaya kita bergembira dengan berselawat dan melakukan amalan yang baik. Rasulullah bersabda ketika ditanya mengenai sunatnya berpuasa pada hari Isnin baginda menjawab "Itu adalah hari kelahiranku" Riwayat Muslim. Lihat bagaimana kelahiran Rasulullah bukan sahaja disambut setahun sekali tetapi dijadikan sempena kelahiran Rasulullah itu satu amalan ibadah sunat dalam Islam iaitu berpuasa pada hari Isnin dan kita dapati ramai dikalangan pencinta Rasul berpuasa pada hari Isnin kecuali Wahhabi yang benci kepada Nabi.

Di bawah ini merupakan nukilan fatwa tokoh Wahhabi yang mengharamkan amalan Maulid Rasul dan Haul Imam Abdul Qadir Al-Jailani dan Wahhabi menghukum sesiapa yang melakukannya sebagai KAFIR, musyrik, pembuat bid'ah dan sesat masuk neraka:

No comments:


Klik Gambar Untuk Cepat

APA ITU WAHABI SEBENARNYA ?

AKIDAH ISLAM

AKIDAH ISLAM
INILAH AKIDAH ISLAM YANG RIWAYATKAN OLEH IMAM MUSLIM DALAM SOHIHNYA

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI
Pakar Ilmu Hadith Zaman Kini Adalah Seorang Ulama Yang Beraliran Ahli Sunnah Wal Jama'ah Iaitu Al-Muhaddith Syeikh Abdullah Al-Harari. Wahhabi Yang Memusuhi Islam Dan Wahhabi Yang Membawa Ajaran Mujassimah Sangat Benci Terhadap Semua Ulama Islam Dan Mengkafirkan Umat Islam

Syeikh Abdullah Al-Harari

  • http://www.youtube.com/watch?v=3XfsIPzC4S8&NR=1

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY
Beliau merupakan ulama ASWJ yg dikafirkan oleh Wahhabi. Beliau mengajar di Masjid Al-Haram Mekah di Bab As-Salam mengenai ilmu aqidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah. Kemudian beliau dihalau oleh Wahhabi dan dimaki oleh Wahhabi sebagai Thogout Babis Salam. Wahhabi adalah Yahudi dan pembunuh ulama Islam.

Blog Ini Telah Mencecah Lebih 1 Juta Pengunjung Dalam Masa 10 Bulan Dari Pembukaan

Min Aina Yanzuruna Ilaina?