19 August, 2010

Wahabi Di Perlis, Perlis DiWahabikan?

Komen Isu Penyelewengan Wahabi Tulisan Dato Hj Nakhaei Ahmad
Baru-baru ini ada orang besar dari Perlis cuba nak takutkan saya dengan tuduhan palsu. Dia dakwa saya telah hukum Perlis sebagai negeri YAHUDI Syaitan KAFIR dan mcm2 lagi termasuk Wahabi. Orang besar itu kata dia sudah beritahu pada Raja Perlis saya cakap pasal negeri Perlis macam tu (PERLIS YAHUDI IBLIS SYAITAN KAFIR WAHABI). Saya terus call orang tersebut dan minta bukti tapi dia tiada bukti. Demikianlah kejahatan orang Wahabi yang melempar fitnah melaga-laga ukhwah Islam. Sehingga orang besar tersebut pun tertipu dengan mainan Wahabi lantas menyebabkan dia renggang dalam menjalinkan hubungan ukhwah dengan Ahl Sunnah lain.


BEKAS MB PERLIS MENGAKU DIRINYA WAHABI DAN MENGAKU AJARAN WAHABI ADA/WUJUD DI PERLIS
Kenapa nak marah bila ulama Islam sebut di Perlis ada manusia yang berfahaman Wahabi? Bukankah memang ada pengamal ajaran Wahabi di Perlis tu? Sebenarnya bekas MB Perlis dulu pun sudah mengaku dirinya sendiri sebagai Wahabi. Bahkan dia sendiri mendakwa di Perlis ada pengamal ajaran Wahabi cuma katanya pengamal ajaran Wahabi di Perlis tidaklah ramai sangat. Untuk mengatakan Perlis tidak ada Wahabi adalah perkara yang tidak realiti kerana beberapa pemimpin utama Perlis pun bangga dan mengaku mereka adalah Wahabi dengan mengatakan "SAYA WAHABI" daripada mengaku diri "SAYA MUSLIM" mereka sendiri ubah dan mengaku "SAYA WAHABI". Wahabi juga mendakwa Allah serupa dengan manusia iaitu Allah duduk atas kerusi, Allah bersifat dengan sifat yang lemah dan buruk dan pelbagai lagi.


BUAT RAJA PERLIS
Warkah terbuka patek buat Raja Perlis agar diadakan perbincangan dengan semua pihak dalam hal ini dan jangan mendengar dari satu pihak sahaja. Ini kerana saya turut difitnah kononnya mendakwa negeri Perlis adalah negeri YAHUDI KAFIR SYAITAN. Sedangkan saya tidak pernah menyatakan sedemikian. Semoga Allah memelihara Tuanku.

Wassalam

No comments:


Klik Gambar Untuk Cepat

APA ITU WAHABI SEBENARNYA ?

AKIDAH ISLAM

AKIDAH ISLAM
INILAH AKIDAH ISLAM YANG RIWAYATKAN OLEH IMAM MUSLIM DALAM SOHIHNYA

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI
Pakar Ilmu Hadith Zaman Kini Adalah Seorang Ulama Yang Beraliran Ahli Sunnah Wal Jama'ah Iaitu Al-Muhaddith Syeikh Abdullah Al-Harari. Wahhabi Yang Memusuhi Islam Dan Wahhabi Yang Membawa Ajaran Mujassimah Sangat Benci Terhadap Semua Ulama Islam Dan Mengkafirkan Umat Islam

Syeikh Abdullah Al-Harari

  • http://www.youtube.com/watch?v=3XfsIPzC4S8&NR=1

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY
Beliau merupakan ulama ASWJ yg dikafirkan oleh Wahhabi. Beliau mengajar di Masjid Al-Haram Mekah di Bab As-Salam mengenai ilmu aqidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah. Kemudian beliau dihalau oleh Wahhabi dan dimaki oleh Wahhabi sebagai Thogout Babis Salam. Wahhabi adalah Yahudi dan pembunuh ulama Islam.

Blog Ini Telah Mencecah Lebih 1 Juta Pengunjung Dalam Masa 10 Bulan Dari Pembukaan

Min Aina Yanzuruna Ilaina?