12 December, 2010

Menteri&Orang Kerajaan Pergi Haji Guna Duit Rakyat? Belagak PulaRamai yang baru pulang dari menunaikan haji menceritakan perilaku sombong belagak kebanyakan kakitangan kerajaan / petugas khas yang dibayar elaun apabila mempergunakan nama 'bertugas' di Mekah/Madinah sambil menunaikan haji. Tiada masaalah mereka bertugas sambil menunaikan haji tetapi mengapa sombong, belagak, semua mahu layanan VVVIP macam raja plak.

Persoalannya. Mereka pergi kesana guna duit siapa? Duit kerajaan atau duit yang diputar-putar agar menampaknya mereka layak guna duit dan kouta itu? jika begitu mengapa kerajaan yang sepatutnya membela rakyat menghalang rakyat yang belum berkesempatan menunaikan haji dek kouta sistem yang ditakzibi. Dengan nama kouta haji kemudian menipu dan memperbodohkan rakyat dengan menghalang sehingga yang mampu daripada menunaikan haji atas alasan kouta yang sistemnya telah dihipokritkan.

Saya nak tanya. Mana2 menteri termasuk menteri dalam hal ehwal Islam, YB2 termasuk pembangkang, dan mereka2 yang mengiringi mereka dan sesiapa sahaja yang dapat pergi haji secara percuma tanpa mengunakan sedikitpun duit mrk sendiri mereka itu pergi haji guna DUIT SIAPA? duit rakyat? duit yang khas diperuntukkan untuk mereka dari kerajaan? Apapun hasil jawapan mereka... mengapa RAKYAT TIDAK DIDAHULUKAN? mengapa ramai rakyat belum dapat pergi menunaikan haji termasuk yang tidak mampu mengapa tidak dibantu.

Ketahuilah jika perkara ini tidak diendahkan serta tidak diambil tindakan drastik yang lebih tersusun sistemnya maka tahun hadapan juga akan lebih ramai orang kerajaan, YB2 dan petugas khas yang dibayar oleh kerajaan atau Tabung Haji akan pergi dengan lebih belagak, sombong, layanan VVVIP berbanding rakyat yang miskin mengumpul duit saban hari tak cukup2 bila dapat pergi kesana layanannya biasa aje. Samakan juga taraf layanan rakyat dan 'oran2 khas' itu!.

Yang paling jahat adalah yang dapat pergi haji guna duit rakyat kemudian belagak plak disana! semoga Allah memberi hidayah pada mereka dan jika mereka enggan membuang perangai sombong/belagak mereka dengan itu baru kita doakan semoga Allah mencelakakan mereka dihadapan mata rakyat!
Inna akramakum 'indallahi atqokum.

No comments:


Klik Gambar Untuk Cepat

APA ITU WAHABI SEBENARNYA ?

AKIDAH ISLAM

AKIDAH ISLAM
INILAH AKIDAH ISLAM YANG RIWAYATKAN OLEH IMAM MUSLIM DALAM SOHIHNYA

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI
Pakar Ilmu Hadith Zaman Kini Adalah Seorang Ulama Yang Beraliran Ahli Sunnah Wal Jama'ah Iaitu Al-Muhaddith Syeikh Abdullah Al-Harari. Wahhabi Yang Memusuhi Islam Dan Wahhabi Yang Membawa Ajaran Mujassimah Sangat Benci Terhadap Semua Ulama Islam Dan Mengkafirkan Umat Islam

Syeikh Abdullah Al-Harari

  • http://www.youtube.com/watch?v=3XfsIPzC4S8&NR=1

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY
Beliau merupakan ulama ASWJ yg dikafirkan oleh Wahhabi. Beliau mengajar di Masjid Al-Haram Mekah di Bab As-Salam mengenai ilmu aqidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah. Kemudian beliau dihalau oleh Wahhabi dan dimaki oleh Wahhabi sebagai Thogout Babis Salam. Wahhabi adalah Yahudi dan pembunuh ulama Islam.

Blog Ini Telah Mencecah Lebih 1 Juta Pengunjung Dalam Masa 10 Bulan Dari Pembukaan

Min Aina Yanzuruna Ilaina?