20 March, 2011

Akibat 'gatai' nk pangkat Mufti (akad nikah dimasjid)


Kata seorg Wahabi kpd sy :Mamat sekor tu beragan2 jadi mufti (gmbr hiasan)


Ceritanya begini. Bila lembu sekor tu nak kena halau dari jawatan tersebut, adalah sekor mamat ni nak naikkan nama sendiri utk dilantik ke jawatan tu plak.

Memang dasar orang yg terpengaruh dengan Wahabi ni akan suka cari publisiti murahan dengan menjadikan agama sebagai batu lonjatan kpd nafsu serakah mrk yg sedang brgolak2 mengganasz.

Ok 1. Cuba baca kenyataan seorang insan yg entah dari mana dtgnya ni:

Nikah di masjid bukan amalan Rasulullah, kata Majlis Fatwa Perlis

March 20, 2011

KANGAR, 20 Mac — Menjadikan masjid sebagai lokasi akad nikah adalah menyimpang dari amalan Rasulullah, kata seorang anggota Majlis Fatwa Perlis, Datuk Ahmad Jusoh.

Beliau berkata Rasulullah pernah mengingatkan umat Islam supaya tidak melakukan akad nikah dalam masjid kerana ia meniru penganut Kristian yang menikah dalam gereja dan Yahudi di rumah ibadat mereka.

Ahmad yang juga ahli Majlis Hal Ehwal Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Perlis (MAIPs) berkata, walaupun pernah berlaku peristiwa akad nikah dalam masjid pada zaman Rasulullah namun ia berpunca dari kehadiran seorang wanita ke dalam masjid yang mahu dirinya dikahwini.

Kesanggupan seorang lelaki yang turut berada dalam masjid untuk mengahwini wanita itu menyebabkan Rasulullah melakukan akad nikah dalam masjid.

Ini adalah satu-satunya kes akad nikah dalam masjid yang dilakukan baginda, kata pendakwah itu hari ini ketika diminta mengulas keghairahan umat Islam ketika ini menjadikan masjid sebagai tempat akad nikah kerana menganggap ia lebih berkat.

Ahmad berkata adalah lebih baik akad nikah dilakukan di rumah pengantin. — Bernama (Rujuk http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/nikah-di-masjid-bukan-amalan-rasulullah-kata-majlis-fatwa-perlis/ )

Cuba korang fahami kenyataan mamat ni. Aku tak tahulah Dato mana dia dpt! datuk bercucu ke datuk pundek marang sikaper. Buat malu title datuk yg berilmuan aje. Aku rasa dia ni tak tahu apa dia cakap dek berahi bonar nk ganti lembu sekor tuh! Kesian2.

Mula2 mamat pundek tu kata : Akad nikah di masjid adalah sesuatu yg "menyimpang" dan Nabi tak pernah buat lepas tu dia kata Nabi "larang sekeras2nya sbb itu yahudi&kristian" lepas tu dia kata Nabi buat akad nikah plak dalam masjid. lps tu ni lps tu tu..memang bodoh lah bakal muftin ni. Cakap entah apa2 entah benda2 macam org sawan pangkat. Gelohjoh tul!

Sbnrnya akad nikah di masjid hukumnya HARUS bersama menjaga adab2 yg sepatutnya. Jgnle jika anak sedara hang akad nikah kat masjid tak beradab siap pakai baju nampak sarung kopek hang marah hang terus hukum perbuatan akad nikah di masjid itu adalah haram sesat kafir plak. Hang pi lah tegur anak menakan hang tuh! Jgn le bagi fatwa bodoh marapu memalukan kaum hang yg dok iktikod Allah tu serupa binatang duduk brsila lendik atas arasy. Tu yg kufurnya tu yg haram! Apa da!

Selain ulama Ahli Sunnah Wal Jamaah dari Mazhab muktabar 4 (Hanafi,Maliki,Syafie'&Hambali) mengharuskan akad nikah di masjid ajaran/agama Wahabi pun juga mengharuskannya termasuk rujukan utama dan tuhan mereka iaitu Ibnu Taimiah, Ibnu Qayyim Jauziyah, tokoh Wahabi al- Uthaimien pun kata tidak mengapa akad nikah dimasjid siap kata jgn anggap itu amalan serupa kristian.

Nilah akibat gatai sgt nk jadi mufti kot...

KOMEN artikel ini di: www.facebook.com/AbuSyafiq1

3 comments:

neardiez said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Iskandar said...
This comment has been removed by a blog administrator.
halim said...
This comment has been removed by a blog administrator.

Klik Gambar Untuk Cepat

APA ITU WAHABI SEBENARNYA ?

AKIDAH ISLAM

AKIDAH ISLAM
INILAH AKIDAH ISLAM YANG RIWAYATKAN OLEH IMAM MUSLIM DALAM SOHIHNYA

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI
Pakar Ilmu Hadith Zaman Kini Adalah Seorang Ulama Yang Beraliran Ahli Sunnah Wal Jama'ah Iaitu Al-Muhaddith Syeikh Abdullah Al-Harari. Wahhabi Yang Memusuhi Islam Dan Wahhabi Yang Membawa Ajaran Mujassimah Sangat Benci Terhadap Semua Ulama Islam Dan Mengkafirkan Umat Islam

Syeikh Abdullah Al-Harari

  • http://www.youtube.com/watch?v=3XfsIPzC4S8&NR=1

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY
Beliau merupakan ulama ASWJ yg dikafirkan oleh Wahhabi. Beliau mengajar di Masjid Al-Haram Mekah di Bab As-Salam mengenai ilmu aqidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah. Kemudian beliau dihalau oleh Wahhabi dan dimaki oleh Wahhabi sebagai Thogout Babis Salam. Wahhabi adalah Yahudi dan pembunuh ulama Islam.

Blog Ini Telah Mencecah Lebih 1 Juta Pengunjung Dalam Masa 10 Bulan Dari Pembukaan

Min Aina Yanzuruna Ilaina?