27 April, 2011

Imam Mekah As-Sudais HINA Sahabat Nabi Muhammad (wahabi jgn fanatik)Alhamdulillah wash Syukru Lillah, Ash-Sholat tu Wassalamu 'ala Nabiyyinal Karim wa'ala aali kullin wasohbi kullin wattoyyibin.

Berkaitan seorang lelaki bernama Abdur Rahman Abdul Aziz As-Sudais yang pernah dilantik oleh negara Saudi sebagai Imam di Masjidil Haram Mekah dia (As-Sudais) bukanlah seorang nabi mahupun rasul yang ma'sum utk tidak boleh ditegur mahupun dikritik. Amat hairan dikalangan orang jahil Wahabi yang seolah-oleh "menyembah" As-Sudais dengan mendakwa syarat sah haji&umarah mesti solat dibelakang As-Sudais. Fanatik sungguh Wahabi di Msia ini. Tidak adapun dalam mana-mana kitab yang menyatakan sedemikian. Dari mana Wahabi2 ini mengambil hukum? Yes! Fanatik dungu! itulah puncanya.

Kritikan ke atas Wahabi yg fanatik seolah2 'penyembah' As-Sudais....ku katakan ...tahukah anda bahawa;

1- Abdur Rahman As-Sudais menghukum umat Islam yang menyambut Maulid Nabi sebagai SESAT&MUSYRIK.

2- Abdur Rahman As-Sudais menghukum umat Islam yang menyambut Maulid Nabi SERUPA DENGAN KAFIR.

3- Abdur Rahman As-Sudais menghukum umat Islam yang menyambut Maulid Nabi sebagai TIDAK SAH IMAN.

Ketiga-tiga hukum di atas amat melampau kerana menjatuhkan KEKAFIRAN kepada jutaan umat Islam termasuk Yang Dipertuan Agong, Raja-raja, Menteri-menteri, umat Islam dan lebih teruk lagi menghukum KAFIR ke atas ulama-ulama Islam.

Kesemua penghukuman melampau itu dan selainnya boleh didengari sendiri dalam rakaman khutbah As-Sudais dihadapan puluhan ribu umat Islam di Masjid Haram Mekah (
http://audio.islamweb.net/audio/downloadmp3_.php?audioid=28232 )

Persoalannya..Mengapa As-Sudais terlalu melampau dalam menghukum amalan umat Islam yang mempunyai dalil? Tidakkah boleh As-Sudais bersangka baik ke atas amalan umat Islam? Apa yang As-Sudais sakit hati sangat dengan Maulid Nabi ini? Jika dia tidak mahu buat takpelah terpulang tetapi janganlah ghuluw / melampau bila menghukum umat Islam sehingga mengkafirkan seluruh umat Islam.

Ada beberapa orang yang jahil ilmu agama sangat marah pada ulamak dan para pendakwah Islam pabila mengkritik As-Sudais dengan kritikan ilmiah. Adakah orang jahil itu sangkakan/ingat As-Sudais itu nabi atau rasul yang ma'sum tidak boleh ditegur/dikritik secara ilmiah? Oklah...mybe ada tokoh wahabi kata memang tidak patut mengkritik As-Sudais tu krn dia orang arab...emm..ok tapi...

Apa kejadahnya pula bila Abdur Rahman As-Sudais Imam Mekah itu menghina,mengutuk&memperlekeh-lekehkan sahabat Nabi Muhammad? SIAPA AS-SUDAIS ITU HENDAK DIBANDINGKAN DENGAN PARA SAHABAT NABI ?! Apa hak As-Sudais yang Wahabi fanatik sangat seolah 'sembah' dia untuk mengkritik & hina sahabat Nabi pula?!

1- Abdur Rahman As-Sudais (Imam Mekah) menghina insan mulia sahabat Nabi Muhammad.

2- Abdur Rahman As-Sudais Imam Mekah itu memperlekehkan sahabat Nabi Muhammad itu di dalam khutbahnya dihadapan puluhan ribu umat Islam di Masjid Haram Mekah hari Jumaat 22/1/1431H.

3- Imam Mekah itu menuduh kononnya sahabat nabi Muhammad adalah PENGKHIANAT.
Menteri Dewan Diraja Saudi Arabia; Dr Syeikh Abdul Muhsin Al-'Abikan sendiri mengkritik Imam Mekah Abd Rahman Sudais ini kerana menghina sahabat Nabi Muhammad di hadapan khalayak ramai di masjid haram Mekah plak tu. Yelah..sapa tak marah bila yg disanjung juhala wahabi ini menghina sahabat Nabi Muhammad. Antara sahabat Nabi Muhammad yang dihina oleh As-Sudais Imam Mekah itu adalah sahabat nabi pemegang amanah yang diberikan oleh Nabi Muhammad bernama Abdullah Bin Tha'lab Al-Lutbiyah..bukan calang-calang sahabat Nabi!.

Persoalannya..mengapa kita negara Malaysia Ahli Sunnah Wal Jamaah Al-Asya'irah ini mengundang seorang imam yang menghina Sahabat Nabi Muhammad? Mengapa kita raikan penghina sahabat nabi ini? Jika syiah menghina sahabat Nabi kita setuju utk tidak memberi ruang dakyah mereka disampaikan disini krn mereka Syiah yg melampau, bagaimana dengan wahabi yg hina sahabat Nabi? nak gelar apa depa ni?

WASABI?!

renung2kan...

No comments:


Klik Gambar Untuk Cepat

APA ITU WAHABI SEBENARNYA ?

AKIDAH ISLAM

AKIDAH ISLAM
INILAH AKIDAH ISLAM YANG RIWAYATKAN OLEH IMAM MUSLIM DALAM SOHIHNYA

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI
Pakar Ilmu Hadith Zaman Kini Adalah Seorang Ulama Yang Beraliran Ahli Sunnah Wal Jama'ah Iaitu Al-Muhaddith Syeikh Abdullah Al-Harari. Wahhabi Yang Memusuhi Islam Dan Wahhabi Yang Membawa Ajaran Mujassimah Sangat Benci Terhadap Semua Ulama Islam Dan Mengkafirkan Umat Islam

Syeikh Abdullah Al-Harari

  • http://www.youtube.com/watch?v=3XfsIPzC4S8&NR=1

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY
Beliau merupakan ulama ASWJ yg dikafirkan oleh Wahhabi. Beliau mengajar di Masjid Al-Haram Mekah di Bab As-Salam mengenai ilmu aqidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah. Kemudian beliau dihalau oleh Wahhabi dan dimaki oleh Wahhabi sebagai Thogout Babis Salam. Wahhabi adalah Yahudi dan pembunuh ulama Islam.

Blog Ini Telah Mencecah Lebih 1 Juta Pengunjung Dalam Masa 10 Bulan Dari Pembukaan

Min Aina Yanzuruna Ilaina?