14 May, 2011

Kristian-Islam. MENGAPA KRISTIAN PERLU MASUK ISLAM (1)


1- Agama yang dianuti oleh Nabi Isa adalah Islam dan menyembah Allah yang Esa sahaja. Nabi Isa tidak pernah mengajak umatnya terdahulu untuk menganggap dirinya sebagai tuhan seperti mana dakwaan beberapa golongan yang lemah akalnya. Maka Islam mengajak kepada pegangan yang benar iaitu tiada Tuhan melainkan Allah sahaja.


2- Nabi Isa juga mengiktiraf akan datangnya nabi mulia akhir zaman bernama Ahmad atau Muhammad iaitu nabi kita nabi Muhammad Bin Abdullah. Maka Islam mengajak juga beriman akan pernah adanya nabi Isa alaihissalam yang juga mulia.


3- Kristian mempercayai kononnya Allah DUDUK di langit dan berada zatNya bersila/duduk di atas 'arasy. Sedangkan Islam tidak pernah berakidah lemah begitu. Maha suci Allah dari sifat-sifat kurang lagi lemah. Sedangkan Islam mengajak kepada akidah yang logik bahawa Pencipta iaitu Allah sebagai Tuhan kita tidak serupa/tidak sama dengan makhluk dan Allah TIDAK bersifat lemah duduk/bersila atas arasy dan TIDAK juga zatNya berada/bertempat di langit.

4- Islam tidak pernah menghina Nabi Isa 'alaihissalam bahkan megiktiraf baginda sebagai Nabi yang pernah diutuskan Allah. Disisi Islam sesiapa yang menghina Nabi Isa tersebut maka dia fasiq lagi kafir dan tidak diterima sama sekali sebagai mukmin. Manakala mereka yang berakal cetek menghina Nabi Muhammad dengan pelbagai tohmahan.Islam mengajak kristian ke arah kebaikan iman dan akhlak.5- Dikatakan wujud usaha menjadikan Kristian agama rasmi bagi negara Malaysia ini sedangkan Islam lah agama rasmi yang diakui semua termasuk pembesar Kristian di Malaysia.

Ok...tapi bagaimana dengan nama ALLAH? adakah wajar nama Allah itu dipergunakan untuk dakyah kepada agama selain agama rasmi ini?

Saya Abu Syafiq Al-Asy'ariy mengajak kristian memeluk agama Islam demi kebaikan bersama.

BAGAIMANAKAH SAYA NAK MASUK ISLAM ?

Jawapan :

Cara untuk masuk Agama Islam adalah SANGAT MUDAH iaitu dengan melafazkan Dua Kalimah Shahadah (Ash-Shahadatain) dalam apa-apa bahasa sekalipun asalkan ianya difahami oleh individu yang ingin memeluk Islam tersebut.

Ucapan Dua Kalimah Shahadah

Bahasa Arab (Paling Afdhal) :

أَشْهَدُ أَن لاَّ إِلَهَ إِلاَّ اللهُ وَ أشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا رَّسُولُ اللهِ

Bahasa Melayu :

Aku Bersaksi Bahawa
Tiada Tuhan Yang Berhak Disembah Melainkan Allah
dan Nabi Muhammad Itu Pesuruh Allah

Bahasa Inggeris :

I bear witness that no one deserves to be worshiped except Allah
and I bear witness that Muhammad is the Messenger of Allah

( Bahasa Tamil, Bahasa Cina, Bahasa Urdu, Bahasa Jerman, Bahasa Jepun dan lain-lain bahasa sedang dalam pencarian - bagi saudara-suadara pembaca seIslam daripada pelbagai bangsa yang boleh membantu dan tahu terjemahan dua kalimah Shahadah dalam bahasa-bahasa lain boleh hubungi terus saya Abu Syafiq 0193801979 atau ke www.facebook.com/AbuSyafiq1 -Bersama Memperjuangkan Islam Tercinta! )

Sesudah urusan Mengucap dua kalimah shahadah dan urusan penerangan serta pemberifahaman tentang asas2 Aqidah dan Syariat Islam yang sebenar (bukan dari wahhabi, Syiah, Hizbut Tahrir dan ajaran-ajaran songsang yang lain) maka bolehlah :

1.Buat urusan pendaftaran masuk Islam dgn pihak berkuasa yg berkenaan seperti Jabatan Agama Islam Negeri atau Daerah yg berhampiran selalunya di Bahagian Saudara Baru - (sebaiknya dibawa bersama 2 orang saksi utk sesi tajdid shahadah dan pendaftaran di hadapan pegawai Jabatan Agama), atau di Pertubuhan Kebajikan Islam Malaysia (PERKIM).Kad Saudara Baru akan diberikan sebaik sahaja segala urusan pendaftaran selesai.

1.1 Bagi foreigner atau warga asing yang ingin berdaftar perlulah membawa bersama pasport (sekiranya tidak disimpan oleh majikan) atau salinan asal pasport (sebaiknya ada pengesahan dari pegawai kelas A atau sesiapa yg berkelayakan)

- Bawa bersama gambar berukuran pasport 1-2 keping,(nak bwk lebih pun takpe)


2.Buat kad pengenalan baru untuk pertukaran status agama di Jabatan Pendaftaran Negara yg berhampiran ( agar tidak timbul sebarang dakwaan atau tuntutan dikemudian hari + bukti kukuh pengislaman )

Tips : sekiranya kedapatan sebarang masalah dlm apa juga bentuk seperti ugutan ataupun saudara baru yg masih di bwh umur eloklah dirahsiakan terlebih dahulu identiti dan pengIslaman mereka sebagai langkah berhati2. Bagi saudara baru di bawah umur sekiranya timbul masalah elok dirahsiakan pengIslaman sehingga berusia 21 tahun.

Nasihat Untuk Diri, Saudara Baru & Saudara SeIslam Semua :

HENDAKLAH BERTETAPAN DALAM ISLAM, jangan keluar masuk Islam seperti biskut Choc Fudge (sekejap ada sekejap tak ada)

BERKELUARGA & BERMASYARAKATlah dengan saudara baru kita...jangan biarkan mereka merasa terasing lagi terpinggir ditengah2 masyarakat Islam yang sebegini ramai..berbicaralah dengan mereka sesantun dan sejujur mungkin kerana mereka ini bagaikan kain putih bahkan tak ubah seperti bayi yang baru dilahirkan...suci bersih dari sebarang noda dan dosa...uruskan hak-hak mereka seperti zakat sebaik mungkin...tunjukkanlah kepada mereka Akhlak dan Keperibadian Agung Islam yang sebenar...Besar ganjaran pahala bagi mereka yang mengIslamkan, mera'ikan apalagi membimbing Saudara Baru seperti mereka...

PERTAHANKANLAH AQIDAH KITA DAN MEREKA HINGGA KE TITISAN DARAH...DEGUP JANTUNG daaannn HELA NAFAS YANG TERAKHIR!!!.

P/S : Disediakan oleh Tuan Blog berdasarkan kajian, pengamatan dan pengalaman beliau sendiri dalam menguruskan proses pengIslaman & bimbingan kepada saudara baru dan individu yang mula menyedari kebenaran Islam dan mencari hidayah petunjuk serta ketenangan hakiki dalam kehidupan di dunia dan akhirat.

Sebarang bentuk perbincangan, pertanyaan, perkongsian pengalaman, tips-tips bimbingan saudara baru, kelas-kelas bimbingan Aqidah dan Asas-asas Ilmu Islam boleh hubungi : saya Abu Syafiq 006-019-3801979

Ayyoh! Kristian To Islam! Wahhabi TO Sunnah!

1 comment:

al Faqir Ilallah said...
This comment has been removed by a blog administrator.

Klik Gambar Untuk Cepat

APA ITU WAHABI SEBENARNYA ?

AKIDAH ISLAM

AKIDAH ISLAM
INILAH AKIDAH ISLAM YANG RIWAYATKAN OLEH IMAM MUSLIM DALAM SOHIHNYA

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI
Pakar Ilmu Hadith Zaman Kini Adalah Seorang Ulama Yang Beraliran Ahli Sunnah Wal Jama'ah Iaitu Al-Muhaddith Syeikh Abdullah Al-Harari. Wahhabi Yang Memusuhi Islam Dan Wahhabi Yang Membawa Ajaran Mujassimah Sangat Benci Terhadap Semua Ulama Islam Dan Mengkafirkan Umat Islam

Syeikh Abdullah Al-Harari

  • http://www.youtube.com/watch?v=3XfsIPzC4S8&NR=1

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY
Beliau merupakan ulama ASWJ yg dikafirkan oleh Wahhabi. Beliau mengajar di Masjid Al-Haram Mekah di Bab As-Salam mengenai ilmu aqidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah. Kemudian beliau dihalau oleh Wahhabi dan dimaki oleh Wahhabi sebagai Thogout Babis Salam. Wahhabi adalah Yahudi dan pembunuh ulama Islam.

Blog Ini Telah Mencecah Lebih 1 Juta Pengunjung Dalam Masa 10 Bulan Dari Pembukaan

Min Aina Yanzuruna Ilaina?