29 July, 2011

Dr Uthman Rehat jek- Saya Tawar Diri Bincang Isu Wahhabi-AhbashAssalamu'alaikum warahmatullahi wabarakatuh, wasaalumu 'ala manittaba'alHuda.

Daripada: Ustaz Abu Syafiq Al-Asy'ary (019-3801979)

Kepada: (digelar) Wahhabi Malaysia

TAJUK : TAWAR DIRI UNTUK DISKUSI ISU WAHHABI

Saya dengan ini menawarkan diri untuk berdiskusi/berdebat isu Wahhabi, Pengganas & Pemikiran Melampau setelah pihak yang digelar Wahhabi menawarkan debat/diskusi kepada Dr. Ustaz Uthman El-Muhammady dengan mereka. Memandangkan faktor usia beliau, suara dan beliau juga telah pernah berdiskusi dengan Wahhabi sebelum ini juga meneliti faktor-faktor lain seperti menjernihkan penuduhan Wahhabi ke atas saya sebagai Al-Ahbash juga penuduhan Ahbash kepada sesiapa sahaja yang menentang Wahhabi juga kaitan kata-kata saya kepada mereka sebagai Wahhabi maka saya sendiri dengan rendah hati menawar diri berdiskusi dalam isu-isu ini secara terbuka atau tertutup atau apa-apa kaedah pun yang mampu membantu ketengangan isu Wahhabi-Ahbash yang lama ini diringankan.

Diskusi mestilah dengan adab dan akhlak yang mulia dari semua pihak juga ilmiah yang berbukti demi mencari kebaikan untuk umat Islam dan boleh juga bertukar-tukar pandangan untuk kebaikan kedua-dua pihak. Tokoh yang dikatakan Wahhabi juga mengatakan saya sebagai Al-Ahbash. Sudahlah. Mari kita duduk semeja berbincang demi kebaikan ummah.

Jika pihak-pihak yang digelar Wahhabi itu bersetuju maka boleh mengubungi saya di talian 019-3801979.
_____________

Mufti Perlis Juanda Jaya hukum Dr Uthman SESAT, SESAT AKIDAH,MENYELEWENG&BAHAYA:

Al-Wahhabi Mufti Perlis Juanda Jaya bukan sahaja seorang yang kuat melatah menghukum orang lain sebagai Khawarij tetapi Mufti Perlis ini turut menghukum tokoh-tokoh ilmunh Islam sebagai sesat akidahnya, musyrik, kafir dan sebagainya.

Juanda Jaya yang memegang jawatan mufti hasil dari lobian beberapa pihak yang cenderung kepada fahaman Wahhabi telah menghukum tokoh Ma'al Hijrah dan ilmuan negara (Dr.) Muhammad Uthman El-Muhamamdy sebagai SESAT, SESAT AKIDAH dan pelbagai lagi. Bukan itu sahaja. Mufti Perlis tersebut turut menghukum Dr Uthman sebagai menyeleweng dan bahaya.Inilah padahnya memilih mereka yang pening menjadi orang yang ada sedikit autority dalam negeri. Habis semua ulama dihentamnya. Dr. Uthman El-Muhammady dikafirkannya dengan menghukum akidah beliau sebagai sesat atas alasan yang entah apa-apa. Mereka yang suka menghukum orang Islam lain sesat dan kafir tidak lain adalah Wahhabi.

Kini Mufti Perlis terbaru Juanda Jaya pula..Lihat dan nantikan ulama mana lagi akan kena tibai dek dia. Pastikan kenyataan ini akan dibuktikan oleh dirinya sendiri.


Hidup Ahli Sunnah Wal Jamaah di bumi Melayu dan serata dunia!

Abu Syafiq.

1 comment:

Tajul Muluk said...
This comment has been removed by a blog administrator.

Klik Gambar Untuk Cepat

APA ITU WAHABI SEBENARNYA ?

AKIDAH ISLAM

AKIDAH ISLAM
INILAH AKIDAH ISLAM YANG RIWAYATKAN OLEH IMAM MUSLIM DALAM SOHIHNYA

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI
Pakar Ilmu Hadith Zaman Kini Adalah Seorang Ulama Yang Beraliran Ahli Sunnah Wal Jama'ah Iaitu Al-Muhaddith Syeikh Abdullah Al-Harari. Wahhabi Yang Memusuhi Islam Dan Wahhabi Yang Membawa Ajaran Mujassimah Sangat Benci Terhadap Semua Ulama Islam Dan Mengkafirkan Umat Islam

Syeikh Abdullah Al-Harari

  • http://www.youtube.com/watch?v=3XfsIPzC4S8&NR=1

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY
Beliau merupakan ulama ASWJ yg dikafirkan oleh Wahhabi. Beliau mengajar di Masjid Al-Haram Mekah di Bab As-Salam mengenai ilmu aqidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah. Kemudian beliau dihalau oleh Wahhabi dan dimaki oleh Wahhabi sebagai Thogout Babis Salam. Wahhabi adalah Yahudi dan pembunuh ulama Islam.

Blog Ini Telah Mencecah Lebih 1 Juta Pengunjung Dalam Masa 10 Bulan Dari Pembukaan

Min Aina Yanzuruna Ilaina?