08 August, 2011

Mufti Perlis 'rasis'. Wahhabi suka Ego


Mufti Perlis rukuk buat PM UMNO? atau ego berada di atas?

Juanda Jaya yang amat suka dan gembira dengan jawatan yang diberi kini gemar menghukum dengan pelbagai cambahan yang tidak menentu. Selain seorang yang cenderung kepada fahaman Wahhabi yang biasanya mendakwa Allah itu serupa dengan makhlukNya (na'uzubillah) duduk/berada tempat atas Arasy sedangkan akidah Islam tidak begitu dia (juanda) juga sering kelihatan membangga diri seolah yang lain hina belaka. Pandang diri mulia/sunnah sedangkan dirinya terjebak dengan bid'ah waktu yang sama membid'ahkan orang lain pula...ini adalah sesuatu yang 'rasis'.

Contoh...

- Juanda Jaya mendakwa amalan Maulid Nabi adalah Bid'ah, nabi tidak pernah buat dan Perlis tidak melakukan amalan Maulid Nabi- katanya. Juanda Juga menghina amalan Maulid Nabi dengan melukis gambar kartun seseorang menyanyikan lagu "Happy Birtday To You Nabi Muhammad" dengan gambaran menghina secara jelas amalan Maulid Nabi (sambutan kelahiran Nabi Muhammad) itu (rujuk bukunya Jom Akidah).Juanda dan Shahidan Kassin kelihatan memang nak sangat pegang bahawa amalan Maulid Nabi itu Bid'ah sesat masuk neraka. Bagi mereka amalan Bid'ah ini perlu di tolak/banteras habis-habisan. Ok sekarang mari kita renung dengan mata hati apa yang berlaku;


Di Airport sebelum meneruskan lawatan lanjut dalam Perlis

Pada 23 Julai 2011 Perdana Menteri kite Dato Seri Najib Tun Abd Razak melawat Perlis. Setibanya di airport Sultan Abd Halim beliau disambut dengan potongan kek hari jadinya yang ke 58 dan doa ketibaannya dibaca oleh Mufti Perlis Juanda Jaya dan kemudian nyanyian Selamat Hari Jadi Heppy Birtday To You buat Perdana Menteri sejurus itu majlis memotong PULUT KUNING dua tingkat dan kemudian doa lagi.

Persoalannya disini jangan dibandingkan dengan orang lain kerana mybe Wahhabi akan berkata mufti negeri selain Perlis juga ada buat doa selamat dan sambut hari jadi orang lain.

Persoalannya bukan itu. Persoalannya Mufti Perlis ini yang berlagak kononnya menolak bid'ah serta menolak amalan Maulid Nabi mengapa dia tidak menolak sambutan hari jadi Perdana Menteri UMNO ini?! adakah kerana PM orang UMNO maka menyambut hari jadinya menjadi harus bagi mufti perlis waktu yang sama Juanda ini menghukum pula amalan Maulid Nabi sebagai bid'ah dan memperlekehkannya dengan melukis kartun pelbagai?! Mengapa RASIS?!


Shahidan Kassim tidak berani kata sambutan Hepy besday ini adalah Bid'ah sesat di Perlis walaupun Wahhabi anggap pula sambutan Maulid Nabi Muhammad bid'ah sesat masuk neraka. Takout ke shahidan?!

Tidak ketinggalan juga Shahidan Kassim dengan jelas menyambut hari jadi Perdana Menteri kite ini sedangkan bagi mereka amalan ini adalah bid'ah sesat walaupun jika menyambut kelahiran Nabi (Maulid Nabi). Subhanallah. Perlis Darul Sunnah?? Sunnah apa?? sunnah sayyiah?? Sunnah Wahhabi ke? Sunnah ikut mana suka ke? sunnah kamu sahaja yang lain tidak sunnah? La Hawlawala Quwwata Illah billah.

Mufti seperti inikah yang hendak berdialog dengan Dr Uthman El-Muhammady? Juanda yang 'dayus' mempertahankan "sunnah"nya dalam menolak "bid'ah" didepana matanya? Mengapa kamu tidak kata sahaja sambutan hari jadi Perdana Menteri itu bid'ah sesat masuk neraka sepertimana Wahhabi biadap menghukum amalan Maulid Nabi sesat Bid'ah masuk neraka?! Juanda kerap mengatakan: "di Perlis tidak diamalkan Maulid Nabi Muhammad" (rujuk seminarnya)

Subhanallah tetapi di Perlis harus/boleh menyambut hari jadi Perdana Menteri pula? Soalan aku pada kamu. MANA DALILNYA? sila kemukakan dalil nabi kata harus sambut Maulid untuk pemimpin tetapi tidak bagi baginda.. Mana dalil? hah ! jawablah "anak'anak pak wahab"!.


Dalam majlis potong kek di Perlis ini juga Mufti Perlis yang hina Maulid Nabi jadi tukang baca doa untuk kesejahteraan PM kite.

Setelah majlis hari jadi di airport tadi majlis hari jadi untuk Perdana Menteri DS Najib juga diadakan untuk kali kedua pula di Dewan 2020 Kangar Perlis. Kali ini juga Mufti Perlis Juanda Jaya membaca doa dalam program di dewan tersebut. Malangnya dalam majlis yang dinanti-nantikan oleh ahli UMNO Perlis itu tidak mendapat sambutan hangat walaupun PM amat jarang turun ke Perlis. Ingatkan PM turun ramailah meraikannya. Rupa-rupanya sambutan kedatangan PM dan VVIP lain kelihatan dingin. Bayangkanlah majlis rasmi besar-besaran peringkat negeri Perlis yang dihadiri oleh PERDANA MENTERI bersama menteri-menterinya yang lain terdapat banyak ruang-runag kerusi-kerusi yang kosong. Adakah ini balasan atas pemilihan beberapa orang yang mengaku Salafi tetapi sebenarnya Wahhabi RASIS ke atas amalan cinta Nabi Muhammad?. Subhanallah. fikir-fikirkan mengapa ulama Islam menolak Wahhabi?.


Inilah kehadiran yang didakwa Wahhabi terlalu ramai jika Mufti Perlis turun.Banyak ruang kerusi kosong lupa geng Wahhabi "malas" datang kot.

Amalan Maulid Nabi Muhammad bukanlah wajib dan hendak diperbincangkan sangat tetapi cara Wahhabi and tokoh2 Wahhabi yang gemar/suka menghukum orang lain bid'ah itu yang dipertikaikan.
Say no to Wahhabi say Yes&perjuangkan Ahli Sunnah Wal Jamaah sebenar.

No comments:


Klik Gambar Untuk Cepat

APA ITU WAHABI SEBENARNYA ?

AKIDAH ISLAM

AKIDAH ISLAM
INILAH AKIDAH ISLAM YANG RIWAYATKAN OLEH IMAM MUSLIM DALAM SOHIHNYA

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI
Pakar Ilmu Hadith Zaman Kini Adalah Seorang Ulama Yang Beraliran Ahli Sunnah Wal Jama'ah Iaitu Al-Muhaddith Syeikh Abdullah Al-Harari. Wahhabi Yang Memusuhi Islam Dan Wahhabi Yang Membawa Ajaran Mujassimah Sangat Benci Terhadap Semua Ulama Islam Dan Mengkafirkan Umat Islam

Syeikh Abdullah Al-Harari

  • http://www.youtube.com/watch?v=3XfsIPzC4S8&NR=1

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY
Beliau merupakan ulama ASWJ yg dikafirkan oleh Wahhabi. Beliau mengajar di Masjid Al-Haram Mekah di Bab As-Salam mengenai ilmu aqidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah. Kemudian beliau dihalau oleh Wahhabi dan dimaki oleh Wahhabi sebagai Thogout Babis Salam. Wahhabi adalah Yahudi dan pembunuh ulama Islam.

Blog Ini Telah Mencecah Lebih 1 Juta Pengunjung Dalam Masa 10 Bulan Dari Pembukaan

Min Aina Yanzuruna Ilaina?