27 October, 2011

Bahaya MEDIU Kepada Umat Islam Di MalaysiaDi tanah air kita sudah terlalu banyak institut-institut pengajian tinggi termasuk universiti Islam. Tiba-tiba datang sebuah institusi luar mahu melebarkan sayap yang 'bersenjata' mahu menebarkan satu ajaran yang membawa kepada ganggu-gugat perpaduan umat Islam khususnya di Malaysia (seperti difatwakan oleh Majlis Fatwa Kebangsaan). Bertopenglah ia dengan kewujudan fakulti teknologi dan sebagainya bagi menutup tujuan asal mereka mengrekrut remaja kearah fahaman yang bercanggah dengan Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah dengan membawa pelbagai alasan dan kalisan. Wujud pihak mempergunakan nama tempat bersemadinya insan termulia junjugan besar Nabi Muhammad iaitu kota Madinah yang tercinta. Sekejap dinamakan Universiti Islam Madinah, ditempat lain pula dinamakan Universiti Antarabangsa Madinah dan pelbagai nama lagi bagi mengaburi pihak berkuasa dan orang awam yang terletak kini di Plaza Shah Alam, Seksyen 9 Shah Alam Selangor. Walaupun ditempat pelbagai dan dikatakan kelak di Cyberjaya pula namun tujuannya sama iaitu menyebarkan fahaman yang melampau, takfir dan membahayakan perpaduan umat islam di Malaysia.

Kepada pihak berwajib juga kepada seluruh umat Islam di Malaysia yang rindukan kebenaran kepadamu kujelaskan pembuktian-pembuktian ringkas ini:

1- MEDIU dengan jelas mengajar dalam silibus pengajian mereka sesuatu yang bercanggah dengan fahaman Ahli Sunnah Wal Jama'ah dengan mendakwa orang kafir musyrik itu beriman kepada Allah dan bertauhid kepada Allah. MEDIU turut membawa fahaman akidah yang baru iaitu mendakwa seseorang manusia itu tidak dikira muslim selagi tidak percaya dengan tafsiran tauhid yang dibawa MEDIU sebagai tauhid Uluhiyyah mengikut tafsiran mereka sendiri kononnya jika seseorang manusia itu bertauhid kepada Allah (Rububiyyah) maka dia bukan muslim bahkan KAFIR MUSYRIK disisi MEDIU. Ini fahaman yang bercanggah dengan akidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah kerana nabi Muhammad tidak pernah meletakkan syarat untuk dihukum seseorang itu muslim hendaklah dia bertauhid dengan tauhid yang banyak dan pelbagai seperti ajaran MEDIU itu Tauhid Uluhiyyah, Tauhid Asma Was Sifat dan selainnya. Dalam Islam tauhid hanya satu. Sesiapa yang mengucap dua kalimah Syahadah dengan benar dan tidak melakukan kesyirikan kepada Allah maka dia telah dikira muslim dan jika dia mensyirikkan Allah maka dia dikira tidak beriman kepada Allah. Merupakan satu kesalahan besar denga menganggap orang kafir musyrik itu beriman dan BERTAUHID kepada Allah sedangkan namanya sahaja telah kafir muysrik/menyekutukan Allah... mana mungkin pula dinamakan orang yang tidak mentauhidkan Allah itu sebagai seorang bertauhid kepada Allah....

IKUTI PEMBONGKARAN KESESATAN-KESESATAN M.E.D.I.U INI DI FACEBOOK: KLIK SINI

No comments:


Klik Gambar Untuk Cepat

APA ITU WAHABI SEBENARNYA ?

AKIDAH ISLAM

AKIDAH ISLAM
INILAH AKIDAH ISLAM YANG RIWAYATKAN OLEH IMAM MUSLIM DALAM SOHIHNYA

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI
Pakar Ilmu Hadith Zaman Kini Adalah Seorang Ulama Yang Beraliran Ahli Sunnah Wal Jama'ah Iaitu Al-Muhaddith Syeikh Abdullah Al-Harari. Wahhabi Yang Memusuhi Islam Dan Wahhabi Yang Membawa Ajaran Mujassimah Sangat Benci Terhadap Semua Ulama Islam Dan Mengkafirkan Umat Islam

Syeikh Abdullah Al-Harari

  • http://www.youtube.com/watch?v=3XfsIPzC4S8&NR=1

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY
Beliau merupakan ulama ASWJ yg dikafirkan oleh Wahhabi. Beliau mengajar di Masjid Al-Haram Mekah di Bab As-Salam mengenai ilmu aqidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah. Kemudian beliau dihalau oleh Wahhabi dan dimaki oleh Wahhabi sebagai Thogout Babis Salam. Wahhabi adalah Yahudi dan pembunuh ulama Islam.

Blog Ini Telah Mencecah Lebih 1 Juta Pengunjung Dalam Masa 10 Bulan Dari Pembukaan

Min Aina Yanzuruna Ilaina?