26 October, 2011

Takziah Buat Saudi


Bismillahirrahmanirrahim. Alhamdulillah Tuhan sekalian alam yang wujud tanpa bertempat dan arah, Selawat dah salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad, para sahabat dan ahli keluarga baginda.

Saya Al-Faqir IlaRobbihi Ustaz Hj Abu Syafiq Al-Asy'ary bersama beberapa Ahli Sunnah Wal Jama'ah (Al-Asya'irah dan Al-Maturidiah) mewakili umat Islam di Malaysia mengucapkan ta'ziah di atas kemangkatan Sultan Bin Abdul Aziz Aaliy Sa'ud Putera Mahkota Arab Saudi yang telah mangkat meninggalkan kita pada 22.10.2011.

Beliau yang merupakan Wali 'Ahd Putera Mahkota Arab Saudi selaku Naib Majlis Menteri Arab Saudi juga Menteri Pertahanan & Pengangkutan Udara juga Menteri Penyelian Am banyak berjasa kepada umat termasuk penduduk di Saudi Arabia. Pemergian beliau merupakan satu kehilangan besar dalam membentuk ummah yang sejahtera.

Dan kami mengucapkan sekali lagi khususnya buat umat Islam di Saudi Arabia yang mulia juga kepada keluarga Aaliy Sa'ud dengan penuh keikhlasan ucapan ta'ziah serta memohon kepada Allah agar merahmati beliau dan ditempatkan roh beliau bersama orang-orang yang mulia didalam syurga.

Al-Fatihah.

Oleh: Abu Syafiq (Handphone) : 006 019 3801979

Sesungguhnya Allah ta'ala telah memberi kami peluang berkenalan secara dekat/rapat dengan ramai orang arab dari negara Saudi Arabia yang baik-baik dan mulia juga berfahaman Ahli Sunnah Wal Jama'ah dan bukan Wahhabi.------------------------------------------------------------------------------

No comments:


Klik Gambar Untuk Cepat

APA ITU WAHABI SEBENARNYA ?

AKIDAH ISLAM

AKIDAH ISLAM
INILAH AKIDAH ISLAM YANG RIWAYATKAN OLEH IMAM MUSLIM DALAM SOHIHNYA

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI
Pakar Ilmu Hadith Zaman Kini Adalah Seorang Ulama Yang Beraliran Ahli Sunnah Wal Jama'ah Iaitu Al-Muhaddith Syeikh Abdullah Al-Harari. Wahhabi Yang Memusuhi Islam Dan Wahhabi Yang Membawa Ajaran Mujassimah Sangat Benci Terhadap Semua Ulama Islam Dan Mengkafirkan Umat Islam

Syeikh Abdullah Al-Harari

  • http://www.youtube.com/watch?v=3XfsIPzC4S8&NR=1

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY
Beliau merupakan ulama ASWJ yg dikafirkan oleh Wahhabi. Beliau mengajar di Masjid Al-Haram Mekah di Bab As-Salam mengenai ilmu aqidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah. Kemudian beliau dihalau oleh Wahhabi dan dimaki oleh Wahhabi sebagai Thogout Babis Salam. Wahhabi adalah Yahudi dan pembunuh ulama Islam.

Blog Ini Telah Mencecah Lebih 1 Juta Pengunjung Dalam Masa 10 Bulan Dari Pembukaan

Min Aina Yanzuruna Ilaina?