29 November, 2011

1433H Tahun Baru Azam Baru Pendakwah Ahli SunnahOleh : Ustaz Abu Syafiq Al-Asy'ary 006-019-3801979

Assalamu'alaikum warah matullahi wabarakatuh para pembaca budiman semua.

Sesungguhnya Islam adalam agamaku, Allah adalah Tuhanku, Muhammad bin Abdullah itu Rasulullah dan Nabiku.

Tiada kemanisan hidup yang hakiki melainkan berada dalam Iman dan Islam yang sebenar. Agama yang mudah dan haq. Matlamat yang cerah dan jelas. Dihiasi dengan para sahabat, ulama dan awliya.

1- Ilmu merupakan darjat yang tinggi disisi Ilahi. Antara azam yang perlu wujud pada setiap pejuang Islam khususnya Ahli Sunnah Wal Jama'ah adalah meningkatkan lagi ilmunya yang benar itu dengan mempelajari ianya secara bertalaqqi dan berguru dan kemudian menyampaikan kepada semua orang termasuk yang dianggap musuh mahupun peminat. Jika sebahagian kita boleh/tidak bermasaalah untuk duduk berkongsi ilmu dengan orang bukan Islam yang jelas memusuhi umat Islam maka mengapa tidak bagi kita yang mengaku sebagai Ahli Sunnah Wal Jamaah untuk sama-sama berkongsi ilmu.

2- Adab merupakan juga sesuatu yang meningkat-ningkat. Kita lihat sebahagian kecil remaja dihadapan orang tua mungkin mereka kurang beradab atau sesatun yang diharapkan. Namun ia akan meningkat adab dan akhlaknya pabila ilmu dan umur remaja tersebut meningkat sehari demi sehari. Begitu juga kita dan orang lain. Semoga dengan menjaga adab-adab terutama dalam berlaku kekhilafan antara kita dan orang lain maka adab dan akhlak amat wajar ditingkatkan lagi.

3- Taubat sesuatu yang amat perlu dalam kehidupan manusia yang tidak maksum ini. Kesalahan dan ketelanjuran mesti harus terus diinsafi dan diperbaiki. Kepada Allah jua pengharapan dan penyerahan. Semoga kita terus mengayuh 'basikal' dan mendayung 'perahu' kehidupan ini dengan Iman,Islam dan Ihsan bersama ilmu sebenar dengan displin yang diri yang mantap.

Wallahu Musta'aan....

No comments:


Klik Gambar Untuk Cepat

APA ITU WAHABI SEBENARNYA ?

AKIDAH ISLAM

AKIDAH ISLAM
INILAH AKIDAH ISLAM YANG RIWAYATKAN OLEH IMAM MUSLIM DALAM SOHIHNYA

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI
Pakar Ilmu Hadith Zaman Kini Adalah Seorang Ulama Yang Beraliran Ahli Sunnah Wal Jama'ah Iaitu Al-Muhaddith Syeikh Abdullah Al-Harari. Wahhabi Yang Memusuhi Islam Dan Wahhabi Yang Membawa Ajaran Mujassimah Sangat Benci Terhadap Semua Ulama Islam Dan Mengkafirkan Umat Islam

Syeikh Abdullah Al-Harari

  • http://www.youtube.com/watch?v=3XfsIPzC4S8&NR=1

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY
Beliau merupakan ulama ASWJ yg dikafirkan oleh Wahhabi. Beliau mengajar di Masjid Al-Haram Mekah di Bab As-Salam mengenai ilmu aqidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah. Kemudian beliau dihalau oleh Wahhabi dan dimaki oleh Wahhabi sebagai Thogout Babis Salam. Wahhabi adalah Yahudi dan pembunuh ulama Islam.

Blog Ini Telah Mencecah Lebih 1 Juta Pengunjung Dalam Masa 10 Bulan Dari Pembukaan

Min Aina Yanzuruna Ilaina?