12 December, 2011

Contohilah Yang Dipertuan Agong Tuanku Mizan dan Tuanku Nur Zahirah


Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin Ibni Al-Marhum Sultan Mahmud Al-Muktafi Billal Shah Negeri: Terengganu Tempoh: 12. Disember. 2006 – 12. Disember. 2011.

Seorang yang amat disukai ramai. Seorang yang beradab, baik akhlaknya, ceria peribadinya. Walaupun muda tetapi cukup dihormati. Kehebatannya baginda kelihatan tampak jelas dari segenap segi. Seorang muslim hebat dimata dunia tetapi kerap kelihatan di masjid-masjid akan wajahnya. Low profile. Seronok bila bersama duduk di majlis baginda menjadikan diri kita merenung sambil hati berkata-kata lihatlah seorang Agong begitu tawadhuk dan rendah diri walaupun dia orang besar dan terbesar negara. Bagaimana dengan kita? rakyatnya yang biasa-biasa ini. Tidak salah jadikan baginda ikutan dan qudwah yang baik kerana baginda juga menjadikan Nabi Muhammad sebagai qudwah hasanah pertama dan utama. Pencinta ulama Ahli Sunnah Wal Jama'ah. Seorang yang berilmu dan cinta agama. Selama saya hidup bagindalah Yang Dipertuan Agong yang paling saya kagumi tidak lupa juga yang lain memang hebat juga.

Memiliki permaisuri yang amat menawan. Bertudung cantik wajah berseri rupa. Permaisuri Tuanku Nur Zahirah seorang yang jelas kelihatan ayu jiwa dan raga. Akhlaknya sehebat baginda suami tercinta. Selalu senyum kepada rakyat jelata. Rendah diri tawaduk walaupun permaisuri kepada ketua negara.

Kuletakkan tiga perkara. Perlu direnung oleh seluruh pemimpin dan seluruh rakyat jelata:

1- Tuanku Mizan dan Tuanku Nur Zahirah kuat agama berjiwa rakyat dan tawaduk serta rendah diri. Contohilah ia dan teruskan mencontohi yang baik.

2- Tuanku Mizan dan Tuanku Nur Zahirah menjalankan tugas dengan penuh ketekunan dan terbaik dan bergaul dengan orang ramai dengan cukup harmonis. Contohilah padanya.

3- Tuanku Mizan dan Tuanku Nur Zahirah menutup aurat dengan cara yang amat menawan. Contohilah ia wahai pemimpin dan seluruh rakyat jelata. Lihatlah isteri-isteri kamu yang mengaku muslimah pakailah tudung jangan takabbur dan sombong dan baginda berdua mencitai Ahli Sunnah Wal Jama'ah maka cintailah ulama Islam sebenar.

Wassalam

Abu Syafiq 019 3801979

No comments:


Klik Gambar Untuk Cepat

APA ITU WAHABI SEBENARNYA ?

AKIDAH ISLAM

AKIDAH ISLAM
INILAH AKIDAH ISLAM YANG RIWAYATKAN OLEH IMAM MUSLIM DALAM SOHIHNYA

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI
Pakar Ilmu Hadith Zaman Kini Adalah Seorang Ulama Yang Beraliran Ahli Sunnah Wal Jama'ah Iaitu Al-Muhaddith Syeikh Abdullah Al-Harari. Wahhabi Yang Memusuhi Islam Dan Wahhabi Yang Membawa Ajaran Mujassimah Sangat Benci Terhadap Semua Ulama Islam Dan Mengkafirkan Umat Islam

Syeikh Abdullah Al-Harari

  • http://www.youtube.com/watch?v=3XfsIPzC4S8&NR=1

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY
Beliau merupakan ulama ASWJ yg dikafirkan oleh Wahhabi. Beliau mengajar di Masjid Al-Haram Mekah di Bab As-Salam mengenai ilmu aqidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah. Kemudian beliau dihalau oleh Wahhabi dan dimaki oleh Wahhabi sebagai Thogout Babis Salam. Wahhabi adalah Yahudi dan pembunuh ulama Islam.

Blog Ini Telah Mencecah Lebih 1 Juta Pengunjung Dalam Masa 10 Bulan Dari Pembukaan

Min Aina Yanzuruna Ilaina?