15 January, 2012

BAHAYA PELAMPAU SYIAH & MEDIU

SYIAH DAN MEDIU

Syiah merupakan ajaran yang telah ditolak oleh ulama Ahli Sunnah Wal Jama'ah serta difatwakan sesat di Malaysia.
Malangnya cubaan mengembangkan ajaran sesat Syiah ini tetap diusahakan oleh pendokong ajaran yang menghina para sahabat Nabi Muhammad.

Di Malaysia terdepat sebuah pusat pengajian tinggi ASING swasta yang bergelar Al Madinah International University atau dikenali sebagai MEDIU memilih nama tempat bersemadinya junjungan besar Nabi Muhammad iaitu Al Madinah kelihatan bertujuan mengaburi mata masyarakat umat islam yang dahagakan ilmu agama agar terpengaruh dengan nama yang asalnya suci murni itu. Dengan wang yang berbilion banyakkan mungkin menyebabkan sebahagian pemegang amanah isntitusi agama terkabur mata juga pangkat tinggi yang dilobikan sehingga sanggup menjadi 'kambing-hitam' diperkuda oleh institut yang mengkafirkan dan menghukum sesat Ahli Sunnah Wal Jamaah di Malaysia itu.

DI MANA BAHAYANYA SYIAH & MEDIU?
Ajaran Syiah membahayakan umat islam disebabkan akidah mereka yang berbeda dengan fahaman Ahli Sunnah Wal Jamaah amnya dan umat Islam di Malaysia khususnya. Apabila fahaman akidah yang berbeda ini diterapkan kepada masyarakat umat Islam Ahli Sunnah Wal Jamaah sepastinya akan berlaku pertembungan dalam masyaratkat umat islam yang belum habis menghadapi pelbagai pertembungan dan pergaduhan pemikiran dan selainnya seperti ajaran Wahhabi yang menghukum umat Islam Malaysia Ahli Sunnah Wal Jamaah sebagai kafir dan sesat sedangkan hakikatnya adalah sebaliknya. Bukankah ia bahaya membawa kepada pertelingkahan dan perbalahan serta menjerumus kepada keganasan dan kemungkinan kepada pembunuhan seperti mana berlaku di tanah arab kini?!

MEDIU dalam silibus mengajian akidahnya jelas menghukum sesat Ahli Sunnah Wal Jamaah yang dianuti oleh umat Islam melayu Malaysia? Bukankah ini akan membawa kepada perbalahan dan pertelingkahan menjerumus kepada menghalalkan darah umat Islam dan akhirnya bunuh membunuh sesama ummat. Seperti bahayanya Syiah keatas umat Islam Malaysia Ahli Sunnah Wal Jamaah begitu juga bahayanya institusi tinggi swasta yang bertopengkan secara dusta kononnya berpegang dengan fahaman Ahli Sunnah Wal Jamaah padahal mereka menghukum umat Islam melayu malaysia Ahli Sunnah Wal Jamaah sebagai SESAT bahkan boleh membawa kepada takfiran ke atasnya.
Tidak cukup dengan itu dalam silibus akidah MEDIU sendiri jelas terpampang menghukum Ahli Sunnah Wal Jamaah dari Al Maturidiah sebagai SESAT bahkan MEDIU menghukum mereka sebagai kumpulan Murjiah yang kafir itu.

Apakah ini semua membawa kebaikan kepada umat Islam Malaysia atau akan membawa kepada perbalahan yang tidak berkesudahan menjerus kepada takfir dan bunuh membunuh jika ia berlarutan. Adakah Malaysia akan menjadi aman dengan pemikiran bahaya begini?!

Ini belum lagi dibahaskan masaalah bid'ah membid'ah yang cuba dihidupkan oleh MEDIU seperti mana dalam silibus pengajian agamanya.

Saya memohon agar semua pihak berwajib mengkaji silibus dan tujuan kewujudan MEDIU di Malaysia yang dilihat boleh membawa kepada perbalahan dan menganggu-gugat perpaduan umat Islam malaysia seperti mana Fatwa Kebangsaan telah dikeluarkan bahawa fahaman Wahhabi itu menganggu gugat perpaduan umat Islam Malaysia, ini disebabkan kerana mereka dari segi ilmu agama yang disampaikan dan yang terdapat dalam silibus mereka amat membimbangkan seperti Syiah yang cuba mendakyahkan agama mereka dengan begitu licik dan kewangan yang pelbagai.


Artikel 2....bersambung

No comments:


Klik Gambar Untuk Cepat

APA ITU WAHABI SEBENARNYA ?

AKIDAH ISLAM

AKIDAH ISLAM
INILAH AKIDAH ISLAM YANG RIWAYATKAN OLEH IMAM MUSLIM DALAM SOHIHNYA

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI
Pakar Ilmu Hadith Zaman Kini Adalah Seorang Ulama Yang Beraliran Ahli Sunnah Wal Jama'ah Iaitu Al-Muhaddith Syeikh Abdullah Al-Harari. Wahhabi Yang Memusuhi Islam Dan Wahhabi Yang Membawa Ajaran Mujassimah Sangat Benci Terhadap Semua Ulama Islam Dan Mengkafirkan Umat Islam

Syeikh Abdullah Al-Harari

  • http://www.youtube.com/watch?v=3XfsIPzC4S8&NR=1

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY
Beliau merupakan ulama ASWJ yg dikafirkan oleh Wahhabi. Beliau mengajar di Masjid Al-Haram Mekah di Bab As-Salam mengenai ilmu aqidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah. Kemudian beliau dihalau oleh Wahhabi dan dimaki oleh Wahhabi sebagai Thogout Babis Salam. Wahhabi adalah Yahudi dan pembunuh ulama Islam.

Blog Ini Telah Mencecah Lebih 1 Juta Pengunjung Dalam Masa 10 Bulan Dari Pembukaan

Min Aina Yanzuruna Ilaina?