21 March, 2012

FATWA : Mengenai Wahhabi di Johor (Wahhabi BUKAN Ahli Sunnah)MAJLIS AGAMA ISLAM JOHOR DAN JABATAN MUFTI JOHOR TOLAK WAHHABI DAN JELAS MENYATAKAN BAHAWA WAHHABI ITU BUKAN AHLI SUNNAH WAL JAMA'AH

Kenyataan rasmi Majlis Agama Islam Johor dan Jabatan Mufti Johor berkaitan ajaran Wahhabi adalah: - Ulama islam seluruh dunia menolak ajaran Wahhabi.

- FAHAMAN WAHHABI ITU JELAS BERCANGGAH DENGAN FAHAMAN AHLI SUNNAH WAL JAMA'AH. Rujukan AL-BAYAN (2) Bil2 Nov 2008 Terbitan Majlis Agama Islam Johor.
Dan dalam keluaran yang sama disebutkan : Bagi menjaga negara kita maka TOLAK SAHAJA FAHAMAN WAHHABI. Untuk paparan semua isi sila search di halaman SEARCH di blog ini.

No comments:


Klik Gambar Untuk Cepat

APA ITU WAHABI SEBENARNYA ?

AKIDAH ISLAM

AKIDAH ISLAM
INILAH AKIDAH ISLAM YANG RIWAYATKAN OLEH IMAM MUSLIM DALAM SOHIHNYA

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI
Pakar Ilmu Hadith Zaman Kini Adalah Seorang Ulama Yang Beraliran Ahli Sunnah Wal Jama'ah Iaitu Al-Muhaddith Syeikh Abdullah Al-Harari. Wahhabi Yang Memusuhi Islam Dan Wahhabi Yang Membawa Ajaran Mujassimah Sangat Benci Terhadap Semua Ulama Islam Dan Mengkafirkan Umat Islam

Syeikh Abdullah Al-Harari

  • http://www.youtube.com/watch?v=3XfsIPzC4S8&NR=1

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY
Beliau merupakan ulama ASWJ yg dikafirkan oleh Wahhabi. Beliau mengajar di Masjid Al-Haram Mekah di Bab As-Salam mengenai ilmu aqidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah. Kemudian beliau dihalau oleh Wahhabi dan dimaki oleh Wahhabi sebagai Thogout Babis Salam. Wahhabi adalah Yahudi dan pembunuh ulama Islam.

Blog Ini Telah Mencecah Lebih 1 Juta Pengunjung Dalam Masa 10 Bulan Dari Pembukaan

Min Aina Yanzuruna Ilaina?