26 March, 2012

PENGAJIAN LIVE (Paltalk) Isu Semasa & Akidah Ahli Sunnah Wal Jama'ahIlmu Ahli Sunnah Wal Jamaah Sebenar Di Paltalk Sekarang !!! Insya Allah Setiap Hari 24 jam Siang Dan Malam Room/Bilik Kajian Ahli Sunnah Wal Jamaah Sebenar Akan Di Buka !!! Daftar Segera PERCUMA !

Ikuti Pengajian Talaqqi Kitab Ahli Sunnah Wal Jama'ah Sebenar melalui online di Program Paltalk bersama room Islam Malaysia "Ahli Sunnah Wal Jamaah Sebenar".

Caranya:
1- Jika anda sudah memiliki akaun Paltalk maka on sahaja kemudian cari Room bernama : "Ahli Sunnah Wal Jamaah Sebenar".

2- Jika anda belum memiliki akaun Paltalk atau tidak tahu apa-apa pasal Paltalk maka ini caranya dan langkah-langkah untuk memiliki dan Join Room bernama "Ahli Sunnah Wal Jamaah Sebenar" di Paltalk :

1. Search/cari di Google nama Paltalk kemudian klik pada laman tersebut www.paltalk.com kemudian Download program Paltalk tersebut secara percuma.

Kemudian ikutlah cara pendaftaran yang diletakkan.

2- Kemudian daftar Usernama anda dan masuk register macam biasa.

3- Klik bahagian Actions dan klik pada Join a Chat Room kemudia pilih bahagian yang tertulis Religion & Spiritality kemudian pilih Islam dan seterusnya pilih Room Ahli Sunnah Wal Jamaah Sebenar dan pastikan JANGAN memilih Room sesat terutama room Wahhabi. Anda juga boleh lebih mudah untuk mencari Room Ahli Sunnah Wal Jamaah Sebenar dengan menaip nama tersebut di bahagian search dalam kotak search Paltalk anda dan type : " Ahli Sunnah Wal Jamaah Sebenar " atau anda juga boleh Add terus ID saya : abu_syafiq1 dan saya akan invite anda ke Room.

4- Pastikan anda mempunyai spEaker dan ok dan juga mikrophone untuk bercakap dengan mendengar pengajian dan penerangan secara langsung LIVE.

5- Jika anda menghadapi masaalah atau mahu bertanya call/hubungi saya terus di talian 006 019 3801979.

Langkah bergambar seperti dibawah juga mungkin membantu:
22 March, 2012

Wahabi KAFIRKAN Imam Mekah?


FAKTA BERITA-

TOKOH WAHHABI MENGHARAMKAN SOLAT DIBELAKANG IMAM MEKAH YANG DIKATAKAN WAHHABI. Tokoh Wahhabi Soleh Al Fauzan yg merupakan seorg Ahli Majlis Tertinggi Ulama Saudi mengFATWAkan bhw HARAM solat sebagai makmun di belakang Imam Mekah Syeikh 'Adil Al Kalbaniy. Rujuk surat khabar Ar Roi Al Kuwaitiah tanggal 16 Julai 2010 Jumaat Bil 11337. Untuk maklumat lanjut sila layari : Bukti Di FaceBook Klik Sini

21 March, 2012

FATWA : Mengenai Wahhabi di Johor (Wahhabi BUKAN Ahli Sunnah)MAJLIS AGAMA ISLAM JOHOR DAN JABATAN MUFTI JOHOR TOLAK WAHHABI DAN JELAS MENYATAKAN BAHAWA WAHHABI ITU BUKAN AHLI SUNNAH WAL JAMA'AH

Kenyataan rasmi Majlis Agama Islam Johor dan Jabatan Mufti Johor berkaitan ajaran Wahhabi adalah: - Ulama islam seluruh dunia menolak ajaran Wahhabi.

- FAHAMAN WAHHABI ITU JELAS BERCANGGAH DENGAN FAHAMAN AHLI SUNNAH WAL JAMA'AH. Rujukan AL-BAYAN (2) Bil2 Nov 2008 Terbitan Majlis Agama Islam Johor.
Dan dalam keluaran yang sama disebutkan : Bagi menjaga negara kita maka TOLAK SAHAJA FAHAMAN WAHHABI. Untuk paparan semua isi sila search di halaman SEARCH di blog ini.

19 March, 2012

Surat Terbuka Kepada Berita Harian ISU SYIAH-JAKIM


MOHON KEPADA BERITA HARIAN MEMBETULKAN KENYATAAN SEBENAR KETUA PENGARAH JABATAN KEMAJUAN ISLAM MALAYSIA (JAKIM) DATO OTHMAN MUSTAPHA PADA ISU SYIAH AL-JA'FARIAH DAN SYIAH AZ-ZAIDIAH DALAM BERITA HARIAN BERTARIKH 17. MAC. 2012 PADA HALAMAN 6 PADA TAJUK : Lagi pertubuhan haram dikesan JAKIM sahkan pantau kumpulan Syiah, batiniah elak mudarat negara.

Mohon perhatian kepada wartawan Berita Harian bernama Shaarani Ismail, Haika Khazi dan Haspaizi Mohd Zain.

Dalam rencana berita tersebut Berita Harian melaporkan kononnya Ketua Pengarah JAKIM kini Yang Berbahagia Dato Othman Mustapha pada bahagian akhirnya menyatakan :

" Mengenai pengharaman ajaran Syiah, Othman berkata, Majlis Fatwa Kebangsaan hanya membenarkan dua ajaran Syiah tidak ekstrem diamalkan di negara ini iaitu Syiah al-zaidiyah dan jaafariah ". - BHarian ms 6 Sabtu 17.3.2012.

Saya (Ustaz Abu Syafiq) mengatakan : Nukilan tersebut tidak benar sama sekali dan langsung tidak tepat.

Ia bercanggah dengan Keputusan Muzakarah Khas Jawatankuasa Fatwa Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia yang bersidang pada 5 May 1996 telah membincangkan Syiah Di Malaysia.

Muzakarah telah memutuskan bahawa: Bersetuju supaya keputusan Muzakarah Jawatankuasa Fatwa yang telah diadakan pada 24 dan 25 September 1984 [Kertas Bil. 2/8/84, Perkara 4.2. (2)] mengenai aliran Syiah yang menetapkan seperti berikut :” Setelah berbincang dan menimbang kertas kerja ini Jawatankuasa telah mengambil keputusan bahawa hanya Mazhab Syiah dari golongan Al – Zaidiyah dan Jaafariah sahaja yang diterima untuk diamalkan di Malaysia.” Dimansuhkan. - Rujuk laman rasmi e-fatwa pada keputusan tersebut di Klik sini

Perhatikan pada perkataan DIMANSUHKAN itu. Ini jelas bahawa kini di Malaysia, kesemua fahaman Syiah termasuk Syiah Al Ja'fariah dan juga Syiah Az Zaidiyah adalah TIDAK DIBENARKAN / TIDAK DITERIMA untuk diamalkan di Malaysia. Bukan sahaja tidak dibenarkan dan tidak diterima untuk disebarkan tetapi langsung tidak di boleh diamalkannya samaada Syiah Zaidiyah atau Syiah Ja'fariyah.

Saya memohon juga kepada pihak JAKIM agar memperbetulkan hal ini. Ini kerana berdasarkan ketegasan KP JAKIM sendiri menyatakan kepada saya sebentar tadi bahawa: "Wartawan tesebut SALAH mengambil kenyataan beliau".

Kesalahan nukilan tesebut dipergunakan oleh Syiah melayu malaysia untuk membenarkan ajaran mereka.

Hakikatnya Syiah dan Wahhabi merupakan ajaran yang bahaya ke atas umat Islam di Malaysia.

Untuk pembuktian sila layari: Klik Sini www.facebook.com/AbuSyafiq1

Klik Gambar Untuk Cepat

APA ITU WAHABI SEBENARNYA ?

AKIDAH ISLAM

AKIDAH ISLAM
INILAH AKIDAH ISLAM YANG RIWAYATKAN OLEH IMAM MUSLIM DALAM SOHIHNYA

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI
Pakar Ilmu Hadith Zaman Kini Adalah Seorang Ulama Yang Beraliran Ahli Sunnah Wal Jama'ah Iaitu Al-Muhaddith Syeikh Abdullah Al-Harari. Wahhabi Yang Memusuhi Islam Dan Wahhabi Yang Membawa Ajaran Mujassimah Sangat Benci Terhadap Semua Ulama Islam Dan Mengkafirkan Umat Islam

Syeikh Abdullah Al-Harari

  • http://www.youtube.com/watch?v=3XfsIPzC4S8&NR=1

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY
Beliau merupakan ulama ASWJ yg dikafirkan oleh Wahhabi. Beliau mengajar di Masjid Al-Haram Mekah di Bab As-Salam mengenai ilmu aqidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah. Kemudian beliau dihalau oleh Wahhabi dan dimaki oleh Wahhabi sebagai Thogout Babis Salam. Wahhabi adalah Yahudi dan pembunuh ulama Islam.

Blog Ini Telah Mencecah Lebih 1 Juta Pengunjung Dalam Masa 10 Bulan Dari Pembukaan

Min Aina Yanzuruna Ilaina?