23 April, 2012

WAHHABI- Fatwa Mufti Brunei


Fatwa Mufti Negara Brunei Darul Salam Perihal Ajaran Wahhabi & Bahaya Universiti Wahhabi. Allahyarham Pehin Datu Seri Maharaja Dato Seri Utama Dr. Ustaz Awang Haji Ismail Bin Omar Abdul Aziz bahawa: 1- Wahhabi itu Menyimpang. 2- Wahhabi BUKAN Ahli Sunnah Wal Jamaah. 3- Wahhabi itu berfahaman Tajsim yang menyamakan Allah dengan makhluk. 4- Ibnu Taimiah, Ibnu Qayyim Jauziyah, Al-Albaniy itu sesat. 5- Bahaya pendidikan Wahhabi kerana meresap di Universiti, sekolah dan masjid.
________________ Untuk maklumat lebih lanjut sila klik sini

20 April, 2012

ESQ 165


Penyelewengan ESQ 165 (ringkas):

1- Roh itu suara hati

2- Suara hati itu sifat-sifat Allah

3- Manusia bersifat dengan sifat-sifat Allah

4- Allah bersifat duduk/bersemayam (dengan erti duduk)

5- Berakhlak dengan akhlak Allah itu keutamaan

6- Berbicara perkara ghaib tanpa dalil

7- Tafsir Quran dengan makna menyimpang

8- Pertikai mukjizat para Nabi

9- Memuzikkan ayat Quran dengan alat talian sambil menari lelaki perempuan

10- Fanatik.

Banyak lagi akan dipapar esok dengan bukti-bukti awal...


Kursus ESQ LC 165 sepatutnya dipantau oleh badan Panel Syariah yang dilantik malangnya ia tidak dipantau sepenuhnya bahkan kebanyakan kursus ESQ di Malaysia selepas penetapan Majlis Fatwa Kebangsaan ke atasnya agar ia dipantau sepenuhnya oleh badan Panel Syariah dilantik adalah tidak berjalan. Tiada pemantaun rapi dari 5 Ahli Panel yang dilantik walaupun ia syarat agar tidak dihalang.


Lagi bacaa. klik sini atau sini

--------------------------

Saya berhasrat untuk mengadakan pertemuan tetap sebulan 1 kali dengan seluruh Alumni ESQ 165 LC tanpa terkecuali sama ada yang ketika ini menyokong ataupun yang menentang ataupun yang tawaqquf ataupun yang tak rasa apa-apa.

Tujuan ia diadakan selain mengeratkan ukhuwwah ia juga akan diisi dengan majlis ilmu yang ringkas dan padat serta soal-jawab juga perkongsian ilmu, pengalaman dan kritikan serta jawapannya secara ilmiah dan beradab bagi menghasilkan peningkatan pribadi muslim/muslimah yang berpegang dengan fahaman 'keluarga/family' Ahli Sunnah Wal Jama'ah Sebenar.

Pertemuan tetap ini saya namakan sebagai Pertemuan " I I I 561" dan mengajak kepada penghayatan secara ilmiah dan berdalil serta hujjah berkaitan Iman , Islam, Ihsan .

Tiada bayaran sesen pun dikenakan untuk pertemuan2 ini. Tempat, masa dan jadual akan dimaklumkan kelak. Jika ada apa-apa idea baru sila nyatakan (seperti kerja2 amal secara berkelompok selepas pertemuan DLL)

Wassalam.
- Ustaz Abu Syafiq Hj Mohd Rasyiq Bin Hj Mohd Alwi
(Pendakwah Prihatin Ahli Sunnah Wal Jama'ah)

05 April, 2012

Hukum Main Darbakki (sejenis kompang)
Berkata Imam An-Nawawi : HARAM memukul (memain) kompang yang jenis dinamakan sebagai Kuubah (Darbakki) TANPA KHILAF kerana 1- ada nas ke atas pengharamannya dan 2- kerana ia adat orang peminum arak dan mainan orang2 pondan dan kerana itulah Imam Asy-Syafie' juga tidak tawaqquf pd mengharamkannya. - Rujuk Raudhatul Tolibin juzuk 11.

Klik Gambar Untuk Cepat

APA ITU WAHABI SEBENARNYA ?

AKIDAH ISLAM

AKIDAH ISLAM
INILAH AKIDAH ISLAM YANG RIWAYATKAN OLEH IMAM MUSLIM DALAM SOHIHNYA

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI

SYEIKH ABDULLAH AL-HARARI : PAKAR HADITH ZAMAN KINI & PEJUANG AQIDAH ISLAM ZAMAN KINI
Pakar Ilmu Hadith Zaman Kini Adalah Seorang Ulama Yang Beraliran Ahli Sunnah Wal Jama'ah Iaitu Al-Muhaddith Syeikh Abdullah Al-Harari. Wahhabi Yang Memusuhi Islam Dan Wahhabi Yang Membawa Ajaran Mujassimah Sangat Benci Terhadap Semua Ulama Islam Dan Mengkafirkan Umat Islam

Syeikh Abdullah Al-Harari

  • http://www.youtube.com/watch?v=3XfsIPzC4S8&NR=1

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY

SYEIKH SAYYID 'ALAWI AL-MALIKY
Beliau merupakan ulama ASWJ yg dikafirkan oleh Wahhabi. Beliau mengajar di Masjid Al-Haram Mekah di Bab As-Salam mengenai ilmu aqidah Ahli Sunnah Wal Jama'ah Al-Asya'irah. Kemudian beliau dihalau oleh Wahhabi dan dimaki oleh Wahhabi sebagai Thogout Babis Salam. Wahhabi adalah Yahudi dan pembunuh ulama Islam.

Blog Ini Telah Mencecah Lebih 1 Juta Pengunjung Dalam Masa 10 Bulan Dari Pembukaan

Min Aina Yanzuruna Ilaina?